Bližnji sosedje o tragediji in o nesrečni družini včeraj niso bili pripravljeni veliko povedati. »To je huda tragedija. Oprostite, zelo nam je hudo, zato res ne bi govorili o tem,« nam je dejala pretresena soseda. Malo naprej v vasi smo izvedeli, da naj bi se tragedija zgodila že zgodaj popoldne. »Ravno sem si pripravljala kosilo, ko sem zaslišala rešilni avtomobil, kmalu za njim pa še dva,« nam je pripovedovala starejša gospa, ki želi ostati neimenovana.

Najprej mamo, nato še očeta

»Kot sem slišala, naj bi se oče odpeljal s traktorjem v Dolenjske Toplice, medtem pa se je zgodilo. Sin naj bi mamo napadel z vrtnimi škarjami in ji povzročil smrtne rane. Menda naj bi v tistem prišel oče in sin je napadel še njega,« nam je povedala naša sogovornica. Očeta naj bi ranil po glavi, a mu je kljub temu uspelo pobegniti iz hiše in poklicati pomoč. Kmalu zatem so prihiteli policisti. Z jeznim Gašperjem naj bi menda imeli kar nekaj dela, preden jim ga je uspelo obvladati in mu natakniti lisice.

Sosedje vedo povedati, da sta bila mama in oče zelo delavna, skrbela sta za cel hlev živine in delala na njivi. Najmlajšega Gašperja, ki je edini od treh sinov ostal doma, so menda morali večkrat priganjati, da jima je priskočil na pomoč. Po nekaterih informacijah naj bi že dolgo imel psihične težave in bil občasno precej jeznorit. Nekateri vaščani to pripisujejo dogodku iz njegovega otroštva, ko naj bi nekoč med sankanjem z glavo udaril v drevo. »Nekaj časa je bil v komi. Od takrat nikoli več ni bil čisto v redu,« smo izvedeli od vaščanov.

Mati večkrat potarnala nad sinom

Družina se je držala bolj zase. »Je pa mati zadnje čase eni od sosed večkrat potarnala, da postaja življenje z Gašperjem vse bolj nevzdržno,« nam je še povedala vaščanka in dodala, da je včasih videla Gašperja, ko je naokrog hodil s palico ali pa s kamni v rokah in dražil njihovega psa. »Vaščanom sicer nikoli ni storil kaj žalega. Bil pa je posebnež,« je še dodala.

Na Policijski upravi Novo mesto so včeraj zgolj potrdili informacijo o dogodku in o smrti starejše ženske. Po nekaterih neuradnih informacijah naj bi storilca odpeljali v ljubljansko psihiatrično bolnišnico, vendar nam tega na policiji včeraj niso potrdili. Tiskovna predstavnica Alenka Drenik je dejala le, da so storilca prijeli.