Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Manch Utd - Manch City
1, 0
Rdeči vragi gredo v mestni derbi ohrabreni z dobro formo in rezultati, saj so na zadnjih šestih tekmah petkrat zmagali, izgubili so le v pokalu proti Arsenalu. Na drugi strani je City zašel v hudo krizo in na zadnjih sedmih tekmah kar petkrat izgubil, kar ga je iz boja za prvaka vrglo na le četrto mesto. S takšno popotnico se »meščani« na derbi verjetno odpravljajo z željo po točki in predvsem, da ne doživijo kakšnega poloma.

Nogomet - Italija - 1.liga

Lazio - Empoli
1
Lazio je trenutno morda celo ekipa v najboljši formi v Italiji. Po uvrstitvi v finale pokala imajo Rimljani vse večje apetite tudi v prvenstvu, kjer so v odličnem položaju za uvrstitev v ligo prvakov, le še točko pa zaostajajo za mestnim tekmecem Romo, kar jih bo še dodatno podžgalo, da v zaključku prvenstva dajo vse od sebe in morda končajo na drugem mestu ter se v prestolnici čez poletje hvalijo, da so najboljši v mestu.

Nogomet - Avstrija - 1.liga

Rapid - Salzburg
1, 0
Salzburg tudi zaradi odhoda Kampla ni več tako dominanten v Avstriji, kot je bil v prejšnjih letih. Prednost rdečih bikov znaša šest točk, njihov prvi zasledovalec pa je ravno prebujeni Rapid, ki po nekaj slabših sezonah kaže znake prebujenja. Veliko zaslug za to ima tudi Berič, ki pridno zabija gole, in slovenski reprezentant bo tudi danes največja nevarnost za gol gostov, ki bodo verjetno zadovoljni tudi s točko, ki bi jih ohranila pri varni prednosti, medtem ko domači hrepenijo po zmagi, ki bi močno začinila končnico prvenstva.

Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Rijeka - Zagreb
1
Rijeka je trdno zasidrana na drugem mestu prvenstvene lestvice, kjer bo skoraj zagotovo tudi na koncu. Čeprav zmage za Rijeko niso več nujne, pa bi tri točke prišle še kako prav po nekaj neprepričljivih predstavah in slabših izidih, Kek pa bo moštvo tudi želel vrniti na zmagovito pot pred dvema zelo pomembnima tekmama – jadranskim derbijem s Hajdukom in nato še povratno polfinalno tekmo pokala proti Dinamu, kjer bodo Rečani lovili gol zaostanka in poskušali ostati v igri za lovoriko.