PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Belorusija - 1.liga

BATE Borisov - Slavia Mozyr
1
Medtem ko se v večini Evrope prvenstva zaključujejo, se belorusko šele začenja. Za velikega favorita seveda velja Bate, ki bo skušal osvojiti svoj deseti zaporedni naslov državnega prvaka. V prvem krogu so seveda vselej možna presenečenja, a je povsem jasno, da so nogometaši iz Borisovega tako po kvaliteti kot organizaciji najmanj za razred boljši od preostalih konkurentov v ligi.

Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Lokomotiva ZG - Osijek
1
Lokomotiva v prvenstvu zaseda visoko tretje mesto, za katerega se bori s Hajdukom, ki ima štiri točke manj. Zagrebško moštvo kaj višje verjetno ne more poseči, saj zaostanek za drugouvrščeno Rijeko znaša že 12 točk. Lokomotiva prav težkega dela danes ne bi smela imeti, saj gosti zadnjeuvrščeno ekipo lige Osijek, proti kateri je slavila na zadnjih treh medsebojnih srečanjih. Visoko kvoto 2,10 na zmago domačinov velja izkoristiti.

Nogomet - Nizozemska - 1.liga

PSV Eindh. - Zwolle
1
Boj za prvaka je na Nizozemskem bržkone že odločen, saj ima PSV že deset točk prednosti pred drugouvrščenim Ajaxom. Nogometaši iz Eindhovna si zato lahko privoščijo kakšen spodrsljaj, a najverjetneje do tega ne bo prišlo danes, kogostijo Zwolle. Slednji je v prvenstvu na solidnem šestem mestu, a ob tem velja dodati, da v gosteh ne igra najbolje, saj je v letošnji sezoni na tujem terenuslavil zgolj štirikrat.

Košarka - Slovenija - 1.liga

Tajfun Šentjur - Union Olimpija
1
Union Olimpija ima v letošnji sezoni kar nekaj težav z na papirju precej slabšimi moštvi. Tako je že v polfinalu pokala izgubila proti košarkarjem Zlatoroga, ki so nato Ljubljančane znova ugnali še pretekli teden. Zmaga Tajfun, ki je prikazal že kar nekaj všečnih predstav in redni del prvenstva zaključil na prvem mestu, verjetno niti ne bi pomenilo velikega presenečenja.

Košarka - ZDA - NBA

Utah - Memphis
2
Utah je imel v zadnjih desetih dnevih serijo tekem proti slabšim klubom lige, kar je izkoristil in na šestih srečanjih petkrat slavil. Danes bo imel mnogo težjo nalogo, kajti v goste prihaja četrto najboljše moštvo lige Memphis. Kljub temu da so se Grizliji že uvrstili v končnico, bodo še kako motivirani, saj se borijo za drugo mesto v zahodni konferenci.