Zanj je supervelterska kategorija naravnost idealna, saj mu ni treba izgubljati kilogramov, kar borca vedno izčrpa. Na tehtnici ima namreč v primerjavi z veltersko kategorijo lahko občutne tri kilograme več. Z leti je vedno težje hujšati, obremenitve za telo so velike. In tudi zaradi hujšanja pred dvoboji je bil v karieri kar precej poškodovan, saj pri dehidraciji trpijo vezi in sklepi. Gre za velik šok za telo. Nič čudnega, da boksarji pravijo, da je naprej treba zmagati na tehtnici, šele nato v ringu. Seveda hujšanje sodi k boksu, Zavec pa se je v svoji karieri navadil izgubljati kilograme. Ker je bil vselej vrhunsko pripravljen, je njegovo telo zdržalo vse napore, ki bi bili za običajnega človeka usodni.

V Armeniji rojeni Jengojan je resda mlajši, a ne toliko višji, kot so sprva pisali, očitno so mu po vojaško dodali nekaj centimetrov. Bo pa gotovo neugoden tekmec, saj ima za sabo rusko šolo boksanja, katere bistvo so direkti. Če jih obvlada in ima pravi tajming, bo zahteven tekmec, ki bo gotovo udarjal močno, saj je naučen, da v udarec vloži vso maso telesa od pete navzgor. Vse skupaj je resda videti lahkotno, a so udarci konjsko močni. Toda Zavec se tega dobro zaveda, že kot amater je namreč boksal z Rusi.

Za prepoznavnost boksa v Sloveniji je Zavec naredil ogromno, lahko pa bi tudi več, a ga omejujejo pravila, saj dve leti po koncu profesionalne kariere ne sme prevzeti nobene funkcije. Lani je že hotel kandidirati za predsednika zveze, a so mu dejali, da še ne sme. Sam upam, da bo v prihodnosti v Sloveniji odprl šolo boksa in širil svoje bogato znanje.

Sašo Taraniš je trener boksa.