Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Španija - 1.liga

Villarreal - Espanyol
1
Villarreal varno sedi na 6. mestu, ki mu tudi drugo leto po vrnitvi iz druge lige prinaša igranje v Evropi. Tega zagotovo ne misli izpustiti iz rok, zato se bodo nogometaši rumene podmornice tudi danes prav gotovo resno lotili tekme z Espanyolom, ki ne bo ravno pokal od motivacije, saj je že jasno, da bo končal v sredini lestvice, namreč predaleč je od Evrope in varen pred obstankom.

Nogomet - Srbija - 1.liga

Crvena zvezda - Borac Čačak
1
Zvezda je v prejšnjem krogu doživela nepričakovan poraz in zaostanek za Partizanom se je povečal na 5 točk. 9 krogov do konca to ni najboljši položaj za rdeče-bele, zato prostora za spodrsljaje ni več, poterbujejo vseh 27 točk, če želijo upati na ubranitev naslova prvaka. Borac, ki se bori za obstanek, je preskromna ekipa, da bi jim lahko prekrižala načrte.

Nogomet - Škotska - Champions

Queen of S. - Glasgow Ran.
0, 2
Rangers so v zelo dobri formi, zato se lahko pogumno podajo na gostovanje k peti ekipi, ki jim še edina lahko prepreči nastop v kvalifikacijah za premier ligo. Gostje bi bili zadovoljni že z remijem, a glede na dobre predstave v zadnjem času, bodo verjetno krenili kar po zmago, s katero bi si praktično že zagotovili vsaj tretje mesto.

Tenis - ATP - Casablanca

Bedene A. - De Greef A.
1
Bedene je v dobri formi, po pridobitvi britanskega potnega lista pa je zelo motiviran, da se že na prvem turnirju kot Britanec pokaže v dobri luči. Poletel je skozi kvalifikacije in nato v prvem krogu premagal še Gonzaleza, kar mu bo dalo še dodatno samozavest za nadaljevanje turnirja v Maroku. Danes je njegov nasprotnik še en kvalifikant, ki na lestvici ATP zaseda zgolj 241. mesto. Zdi se, da bo težko zaustavil razigranega Bedeneta.

Košarka - ZDA - NBA

Miami - Chicago
2
Chicago je v hudem boju s Torontom in Washingtonom za tretje mesto na vzhodu, zato štiri tekme pred koncem mora igrati na vso moč, če želi imeti vsaj v prvem krogu končnice prednost domače tekme. V zelo podobnem položaju je sicer tudi Miami, ki je v krogu štirih ekip, ki jih loči le zmaga, le dve pa si bosta priigrali končnico. A vročica ima v zadnjem času ogromne težave s poškodbami in zato njene predstave precej nihajo, le kadar pa so v postavi vsi (razen Bosha seveda), pa tudi igra končnici primerno, sicer pa lahko kaže tudi precej mizerne predstave. Če bo danes zopet kdo od nosilcev igre počival, bo to še toliko večja prednost za Chicago, ki ima že tako na papirju boljšo zasedbo.