Lepo in spodbudno se mi zdi, da se vedno več mladih zanima za gastronomijo in da znajo ceniti dobro hrano. Pri tem gre namreč v največji meri za dvigovanje kulturne ravni mladih; za vzgojo prihodnjih generacij v kulturnem uživanju ob hrani in pijači, za spoznavanje novosti, raznolikosti naših pokrajin, lokalnih pridelovalcev in dobaviteljev hrane ter vinarjev. Ni pa Teden restavracij namenjen (cenejšemu) praznovanju obletnic ali rojstnodnevnim zabavam. Chefi med seboj v tem tednu ne tekmujemo in si prav tako ne želimo biti ocenjevani. V tem tednu se želimo gostom v prvi vrsti predstaviti in to po možnosti v najboljši luči. Pri tem je seveda treba upoštevati, da smo omejeni s ceno menijev, kar pomeni, da se moramo prilagajati. Tako se prav lahko zgodi, da z obiskom katere od restavracij zgolj v tem tednu ne boste dobili pravega občutka, kaj v resnici ponujamo in ustvarjamo. Zato nam dajte še kakšno možnost s ponovnim obiskom, kajti naše delo ni le kuhanje, marveč ustvarjanje, iskanje ravnotežij in nasprotij, študiranje novih tehnik, skratka umetnost.

In ne jezite se, če v izbrani restavraciji ne dobite prostora. Vsi imamo omejene kapacitete. Če se vam to pripeti, poskusite še kje drugje, prav v tem je smisel tega projekta – spoznavanje neznanega. In ne bodite nejevoljni, če ne dobite »najboljše mize«. Saj vendar ne pridete k nam zaradi mize, pač pa zaradi odkrivanja novega. In prav gotovo pridete v dobri družbi, zato naj vam bo slednje pomembnejše od mize, za katero sedite.