Kakšen je bil vaš osebni motiv, da ste vstopili v slovensko alpsko smučanje?

Ko sem se vprašal, ali potrebujem tako izpostavljeno dodatno delo v svojem življenju, sem prišel do odgovora, da ga ne potrebujem. Ko pa sem se vprašal, ali želim biti del ekipe, ki bo izboljšala trenutni položaj, sem si odgovoril, da si to želim.

Katera bo vaša prva vidna poteza?

To bo javni razpis za delovno mesto vodje panoge za alpsko smučanje. Gre za pomembno profesionalno delovno mesto znotraj panoge. Od novega vodje pričakujem, da bo na voljo noč in dan, da bo realiziral programe, ki si jih bomo zastavili. Poudarjam, da bo novi razpis objavljen tako v slovenskem kot angleškem jeziku.

Precej poudarjate angleški jezik. Zakaj?

S tem želim sporočiti, da se pri iskanju novega vodje ne omejujemo zgolj na slovenske kandidate.

Bržčas imate v mislih kakšno konkretno ime, saj dvomimo, da bi z razpisom čez noč našli kandidata, ki ga slovensko alpsko smučanje išče od upokojitve Toneta Vogrinca?

Ne bom zanikal, da se ne pogovarjam s potencialno novimi imeni. Lahko potrdim, da interes je in verjetno še bo. Verjamem, da je nekaj oseb, ki imajo vse potrebno znanje in ki želijo dobro slovenskemu alpskemu smučanju. Od vodje pričakujem, da bo izjemno dobro poznal slovensko alpsko smučanje ter imel vse potrebno poslovodsko znanje. Moral bo voditi finance, trženje, prodajo. Potrebna bo močna oseba.

Zakaj ste se odločili za javni razpis?

Verjamem, da če bi slovensko alpsko smučanje v preteklosti imelo rešitve, bi bilo mesto, ki ga iščemo, že zasedeno. Pričakujem, da bomo z javnim razpisom prejeli tudi kakšno vlogo kandidata, o kakršnem v preteklosti nismo razmišljali. Verjamem, da takšni kandidati so ter da so navsezadnje lahko primerni za tako pomembno funkcijo.

Si novega vodjo predstavljate kot mladega moža z energijo ali starega mačka z izkušnjami?

Kot kombinacijo obojega, kot je sestavljen novi odbor panoge.

Andrea Massi buri duhove o tem, da naj bi v prihodnosti aktivno sodeloval v zgodbi slovenskega alpskega smučanja. Vaše mnenje o italijanskem strokovnjaku?

Na eni strani iščemo vodjo panoge, po drugi strani moramo obnoviti pogovore s trenerji in tekmovalci. Kakšno vlogo bi imel Andrea Massi, je treba v prvi fazi počakati na njegovo odločitev, ki pa je ne smemo čakati v nedogled. Vsekakor verjamem, da lahko Andrea Massi igra vidno vlogo v slovenskem smučanju. Ne bi obljubljal, do kdaj naj bi bila postavljena nova trenerska struktura, a vam lahko zagotovim, da je v našem interesu, da bi se to zgodilo čim prej. Ne želimo si namreč, da bi nam kdo od strokovnega kadra, ki ga želimo imeti, pobegnil kam drugam.

Iz vaših izjav gre razbrati, da si želite dvigniti proračun panoge za alpsko smučanje. Morda za deset, 50, 100 odstotkov?

Ne bi govoril o odstotkih. Veliko sem in bom hodil po svetu, zato verjamem, da lahko prepričam kakšnega novega sponzorja, naj vlaga v slovensko smučanje. Zame je najpomembnejše, da zastavljeni programi ne bodo med sezono spremenjeni. Da se ne bo decembra ali januarja reklo, sedaj bomo pa izvedli le polovico zastavljenih ciljev ali pa še teh ne.