Projekt, s katerim jim je uspelo, so poimenovali Šport za zdravo starost, predstavlja pa vrsto povezanih dogodkov, prvenstveno namenjenih starejšim od 65 let, čeprav bodo dobrodošli tudi mlajši. V Evropi namreč ugotavljajo, da se kar 60 odstotkov prebivalstva ne ukvarja z nobenim športom in se premalo giblje. Izbrani projekt je torej namenjen ozaveščanju prebivalstva o pomenu primernega gibanja in prehrane za kakovostnejše življenje, prihodnji teden bo v vseh državah EU potekal tudi prvi evropski teden športa.

V okviru projekta bodo v Brežicah ob reki Krki postavili stezo s pripomočki za tako imenovani zunanji fitnes, poseben poudarek bodo dali dejavnostim na vodi, kjer bodo veliko vlogo odigrali člani Kajak-kanu kluba Čatež, katerega aktiviste bodo primerno usposobili za delo s starejšim prebivalstvom. Brežiška občina z rekami Sava, Sotla in Krka tudi sicer sodi med vodnato najbogatejša geografska območja; dodatno vrednost v tem smislu prinašajo še Terme Čatež, kjer je največji bazenski kompleks v državi, v zadnjih letih je bazensko-hotelski kompleks zrasel tudi v Dobovi. Vrednost projekta, pri katerem bodo kot partnerji pri ponudbi vodnih aktivnosti sodelovali tudi Dunavska mreža iz Zagreba, Kajak-kanu klub Tarkett iz Bačke Palanke in Nacionalni park Una iz Bihaća, ocenjujejo na približno 300.000 evrov, večji del, kar 80 odstotkov, pa bodo pridobili prek omenjenega evropskega razpisa.

Osrednje prireditve bodo letos potekale od začetka julija do konca septembra. V Brežicah računajo, da bo posameznim ponudnikom uspelo oblikovati privlačne pakete, namenjene telesnim dejavnostim in druženju starejših, tudi po poteku enoletnega obdobja izvajanja projekta, kar bi lahko še obogatilo turistično ponudbo občine.