PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Španija - 1.liga

Real (M)-Granada /Oba gol?/
2 (=ne)
Granadin napad letos že tako ali tako ni ravno med boljšimi, na Bernabeu pa kaj veliko dela sploh ne bo imel, saj se bo ekipa, tako kot vsi člani spodnjega "doma", zaprla in čakala na protinapade. Glede na to, kako redko so gostje na zadnjih tekmah zadevali, je tole pravzaprav izvrstna kvota.

Nogomet - Španija - 1.liga

Valencia-Villarreal
1
Kdor je postavljal te kvote, je moral biti pijan, ali pa resno zmeden! Postaviti Valenciji kvote doma nad 2, ... in to proti ekipi, ki na lestvici zaostaja za njimi?! Ok, hvala lepa. Netopirji so na zadnjih devetih tekmah doma vselej slavili, padel je tudi Real Madrid, Villareal pa ni ekipa, ki bi imela vse položaje tako dobro pokrite, kot domači, poleg tega so po dobri jeseni sedaj popustili in jim bo nocoj izjemno težko ohraniti prazno mrežo že v prvem polčasu. Aha, pa še to - pri rumeni podmornici manjkajo danes trije ključni igralci, ki so ponavadi letos začenjali - Moi Gomez, Rus Cheryšev in Bruno.

Tenis - ATP - Miami

Djokovič N.-Murray A.
1
Murray bo počasi dobil Noletov kompleks, ker proti Srbu po tistem finalu Wimbledona 2013 nikakor ne uspe več zmagati. Djoković je na petkovem polfinalu vsem skeptikom zaprl usta in dal tak občutek, kot da se je pred dvobojem z Isnerjem le zafrkaval. Trenutno mu na terenu pač uspeva vse kar si zamisli. Za pogumne stava na točen izid 2:0 v nizih.

Tenis - WTA - Miami dvojice

Hingis /Mirza-Makarova/Vesnin
1
Tako kot v Indian Wellsu sta se Martina in Sania v finale prebili brez izgubljenega niza in očitno mislita že kaj kmalu zavladati ženski teniški konkurenci parov. Kolikor sem Mirzo gledal na IPTL, ima Indijka izjemen smisel za postavitev, dobro predvidevanje ter dokaj redko vidno lastnost za ženski tenis - izvenserijski občutek pri mreži. Hingisova vse od konca kariere med posameznicami ni pridobila prav veliko kilogramov, pravzaprav za 34-letnico izgleda mikavno. Lani je trenirala z Lisicikjevo, letos z njo osvojila Brisbane, vendar, ker se Nemka osredotoča na single, mora Hingisova potem iskati druge kolegice. Mislim, da je z Mirzo zadela v polno in bomo letos ta par še veliko videvali skupaj, saj se odlično razumeta tudi izven terena.

Nogomet - Belgija - 1. liga

Mechelen-Waasland
1
Belgijci so posebni. Po rednem delu prvih šest tekmuje za prvaka, ekipe od 7. do 14. mesta razdelijo v dve skupini, kjer ekipe tekmujejo za Evropsko ligo, zadnji dve moštvi pa se udarita za obstanek. Mechelen in Waasland bosta nastopala v skupini A za Evropo, a gostje so po obstanku že napovedali, da bodo nadaljevanje prvenstva izkoristili za uigravanje oziroma uvajanje mladcev. Tako bodo danes nastopili samo tisti, ki so že potrdili nastopanje za klub v prihodnji sezoni, kar pa pomeni, da je "out" reci in piši 12 nogometašev, ki so tvorili zgodbo o uspehu Waaslanda v tej sezoni! Če k temu dodamo še dejstvo, da je Mechelen sezono zaključil z noro dobrimi rezultati in da ob vprašanju o evropskih ambicijah uprava prikimava, potem je razplet te tekme že vnaprej znan.