PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Arsenal - Liverpool
1
Če je Arsenalu kar nekoliko presenetljivo spodletelo v ligi prvakov proti Monacu, mu gre v prvenstvu izvrstno. Londončani so se namreč približali vodilnemu Chelseaju, za katerim zaostajajo za sedem točk, medtem ko jih od drugega mesta, ki ga zaseda državni prvak Manchester City, loči zgolj točka. Nič manj pomemben ne bo obračun niti za Liverpool, ki lovi četrto mesto in s tem tudi ligo prvakov. A forma slednjega je bistveno slabša od Arsenalove, ki je dobil zadnjih šest tekem.

Nogomet - Anglija - Premier

Chelsea - Stoke
1
Čeprav si je Chelsea privošil nekaj nepotrebnih remijev, njegova prednost v prvenstvu še vedno znaša šest točk pred najbližjim zasledovalcem Manchetser Cityjem. Ob tem velja tudi dodati, da imajo Londončani srečanje manj od tekmecev. Proti Stoku, ki vpremier ligi sicer zaseda povsem solidno deseto mesto, do presenečenja ne bi smelo priti, nenazadnje so varovanci trenerja Joseja Mourinha proti Stoku brez težav dobili zadnje tri dvoboje.

Nogomet - Italija - 1.liga

Roma - Napoli
0
Obračun bo še kako pomemben zlasti za Romo, ki utegne v primeru poraza ali remija izgubiti drugo mesto, saj njen veliki mestni tekmec Lazio zaostaja zgolj za točko. Tekman proti petouvrščenemu Napoliju bo za sinove volkulje zagotovo vse prej kot lahka preizkušnja, saj jim Neapeljčani v zadnjem obdobju povzročajo nemalo preglavic. Ob tem velja tudi pristaviti, da Rimljani ne navdušujejo. Na zadnjih šestih tekmah so tako vpisali tri remije, dva poraza in vsega eno zmago, kar je pred derbijem precej zaskrbljujoče.

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Borussia (D)-Bayern (M)
0
Pri Borussii izpostavljajo, da je tekma proti aktualnemu nemškemu prvaku ključna, če si želijo zagotoviti vsaj nastop v evropski ligi. In čeprav so v vlogi favorita Bavarci, imajo Dortmundčani klavrni sezoni navkljub lahko kar nekaj razlogov za optimizem. Poleg tega, da bodo lahko še enkrat več računali na izjemno podporo s tribun, bo Bayern na gostovanjenastopil močno oslabljen. Josep Guardiola namreč ne bo mogel računati na Claudia Pizzara, Javierja Martineza, Francka Riberiya, Arjena Robbna in Davida Alabo.

Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Rijeka - Dinamo ZG
1,0
Tekma pravzaprav ne bo odločala o ničemer, saj prednost Dinama pred drugouvrščeno Rijeko znaša že 14 točk. Klub temu lahko Rečani Zagrebčanom nekoliko zagrenijo letošnjo sezono. Eden izmed ciljev hrvaških prvakov je sezono skleniti brez poraza v prvenstvu, kar do sedaj ni uspelo še nikomur. Aprav Rijeka. A če je katera ekipa sposobna premagati Dinamo, je to prav Rijeka.