V Dnevnikovem izboru Zlata nit najmanj sedem let sodeluje 19 podjetij, izmed njim je devet podjetij med najboljšimi zaposlovalci vse od začetka Zlate niti. V tej deveterici je večina gazel, med njimi tudi višnjegorski Elvez, sicer srebrna gazela leta 2006. »Zlata nit je za nas odlična priložnost, da ocenimo stanje v podjetju predvsem z vidika klime in odnosov med zaposlenimi, nam pa je tudi velika motivacija za izboljšanje in dodaten trud na področjih, na katerih morda še nismo povsem izpopolnjeni. Hkrati na ta način svoje zaposlene motiviramo k razmišljanju o tem, koliko in na kakšen način lahko z lastnim delom in odnosom doprinesejo k pozitivnemu ozračju v svojem delovnem timu in širše, in jim sporočamo, da njihovo mnenje šteje,« poudarja direktorica Simona Petrič.

Tako kot je bila v Zlati niti 2014 povprečna ocena kakovosti odnosov med zaposlenimi, ki jo je podalo 6009 zaposlenih vseh 83 sodelujočih podjetij, najvišja do zdaj, saj je znašala 3,81, je bila povprečna ocena višja tudi med srednje velikimi podjetji. Ta je namreč znašala 3,85, zadnja leta pa rast ocene med svojimi zaposlenimi opažajo tudi v Elvezu. »Že nekaj let z veseljem opazujemo trend rasti zadovoljstva naših zaposlenih na področju medsebojnih odnosov na delovnem mestu. Predvsem smo ponosni, da naši zaposleni gojijo kolegialne medsebojne odnose tudi zunaj delovnega mesta.«

Rezultate vprašalnika vsako leto podrobno pregledajo in skupaj analizirajo vodstvo in kadrovska služba. »V podjetju promoviramo sodelovalen odnos, timsko in projektno delo, poleg tega delujemo družbenoodgovorno do naših zaposlenih in okolja, v katerem delujemo. Vodstvo podpira in spodbuja odprto komunikacijo. Vse te prvine imamo v mislih tudi pri pridobivanju novih poslov. Za nas je izjemno pomembno uvajanje nove tehnologije, trudimo se biti karseda inovativni, skrbno prenavljamo organizacijo in poslovne procese, pripravljeni smo prevzeti tveganja in smo proaktivno usmerjeni. Za poslovni napredek je nujna tudi intenzivna analiza širšega in ožjega poslovnega okolja, sodelovanje v strateških povezavah s sorodnimi podjetji ter z interesnimi in gospodarskimi združenji,« je poudarila Simona Petrič.

Letošnje leto bo v Elvezu, ki zaposluje skoraj 160 ljudi, glede na trenutne napovedi izjemno pestro. »Pričakujemo rast na več področjih. V prvih mesecih leta smo zaposlili že 15 novih sodelavcev, do konca leta bomo še zaposlovali. Predvsem upamo na nove, stabilne zaposlitve strokovno podkovanih posameznikov. Vsekakor upamo, da bomo še naprej delovali kot dobro uigran tim in skupaj premagovali vse ovire tudi v tem letu in naprej.«

V Zlati niti »se izmeri« vsako leto tudi Bisnode. »Razloga za sodelovanje sta dva. Ker se zavzemamo za transparentnost trga in podpiramo podjetja, ki so na tem področju zgled in model dobrih praks, ter da tudi sami vidimo, kakšen je naš položaj na trgu v primerjavi s primerljivimi podjetij, in da lahko definiramo področja za izboljšave,« je pojasnila Vesna Mrazić, kadrovska direktorica za Bisnode regije CEE.

Ker je Slovenija dokaj zrel trg, občutnejšega zaposlovanja letos ne bo. Več možnosti za širjenje ekipe pričakujejo v Srbiji, BiH in na Hrvaškem, kjer imajo skoraj 40-odstotno rast prihodkov. Bisnode Slovenija ima namreč v lasti tudi podjetja na Hrvaškem, v Srbiji in BiH.

Večina najboljših zaposlovalcev s seznama Zlata nit 2014 je lani dodatno zaposlovala. Skupaj so zaposlili več kot 1170 ljudi, pri čemer so največ zaposlitev prispevali Krka, Adria Mobil, Snaga, Kolektor Sikom in s prevzemom tudi Alpe-Panon.