Izbirali so med petimi kandidati, med njimi je bil tudi Rok Kristan, ki je bil obenem tudi član sveta zavoda in se je zato ob odločanju izločil.

Posloval z občino, gasilci

Tomaž Krišelj je sicer znan kot direktor in solastnik računalniškega podjetja Logos, ki je lani decembra od občine Kranj prejelo 37.000 evrov na osnovi pogodbe, ki jo je občina sklenila še za časa prejšnjega župana Mohorja Bogataja. Podjetje je svojo programsko opremo (ukvarjajo se z računovodstvom, komercialo, financami in proizvodnjo) dobro unovčilo tudi drugje, saj je na primer od ministrstva za obrambo prejelo skoraj 900.000 evrov, do leta 2009 pa tudi od kranjskih gasilcev 54.000 evrov, od kranjske občine pa skupaj 320.000 evrov.

Krišlja so sicer poznavalci delovanja novega župana in stranke Več za Kranj omenjali tudi kot kandidata za direktorja mestne uprave, zdaj pa je na najboljši poti, da postane direktor javnega zavoda, ki je bil pod vodstvom Milivoja Artača znan po »političnem kadrovanju«. Župan Trilar vsako politično zakulisje ob morebitnem imenovanju direktorja iz svoje stranke zavrača.

Sicer je direktor Artač odstopil, potem ko se je izkazalo, da je omogočil brezplačno koriščenje kombija gasilcu, ki je odpeljal prijatelje na izlet v Bruselj tudi s pomočjo svaka, evroposlanca Milana Zvera. Ker Kranj trenutno nima koalicije, ki je bila razpuščena zaradi razhajanj o pojmovanju korupcije in zaradi nespoštovanja kodeksa o ravnanju funkcionarjev, ki ga je kot temelj svojega županovanja uveljavil prav Boštjan Trilar, je seveda imenovanje podpornika in člana stranke tudi v luči tega kodeksa lahko vprašljivo.

Sedem let skomin

Kadrovski premiki se dogajajo tudi na Zavodu za šport, ki ga vodi Branko Fartek. Nedavno je tam službo dobil Sašo Bratuš, ki je novi vodja objektov in po položaju drugi človek zavoda. Bratuš je do zdaj v okviru nove Športne zveze tesno sodeloval z Borisom Vehovcem, mestnim svetnikom županove Več za Kranj, vodil pa je tudi zavod za šport v občini Medvode.

Bratuš je še vedno tudi vršilec dolžnosti direktorja zasebnega zavoda Prošport, ki sta ga ustanovila Zveza športnih društev Sava Kranj in zasebni zavod Center mladih. Še posebej je zanimiv zadnji, saj je v 100-odstotni lasti družbe VOD, katere solastnik je bil donedavno zdaj že nekdanji podžupan iz stranke Več za Kranj Jakob Klofutar, ki je moral odstopiti ob odkritju, da z občino posluje tudi Agencija Mservis, ki jo po Centru mladih obvladujejo ravno solastniki VOD. Solastnika sta danes le še Matjaž Minatti in Primož Rakovec, ki tudi vodi Center mladih.

Kot nam je zatrdil direktor zavoda za šport Fartek, je Bratuš primeren kader, a imenovanje ima še eno zanimivo okoliščino. Zgodilo se je namreč kar po sedmih letih, odkar je bilo to delovno mesto nezasedeno in soglasje za razpis je morala dati Mestna občina Kranj – torej župan Boštjan Trilar.