Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

Monaco - St.Etienne
1, 0
V Monacu bo danes zelo pomembna tekma, ki bi lahko usodno vplivala tudi na razplet prvenstva. Domači zagotovo prekipevajo od motivacije, saj bi v primeru zmage zmanjšali zaostanek za vodilnim PSG na le tri točke, kar bi jih po dolgih tednih vrnilo v boj za naslov prvaka. Naloga pa bo vse prej kot lahka, saj je St. Etienne zelo trdoživ nasprotnik, ki ima prav tako še visoke cilje, saj ga od tretjega mesta in lige prvakov loči le pet točk.

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Radomlje - Domžale
2
Jesenski prvaki iz Domžal so spomladanski del začeli katastrofalno, na petih tekmah so osvojili le šest točk in Maribor jih je že prehitel, pred njimi pa je tudi Celje. Če Domžalčani ne želijo pasti še nižje in celo ogroziti nastopa v kvalifikacijah za evropsko ligo, bo treba prestaviti v višjo prestavo in čim prej najti tekmo iz lanskega leta. Idealna priložnost za to se ponuja danes, ko na svojem stadionu "gostijo" sosede (Radomlje domače tekme igrajo v Domžalah), ki so realno gledani najslabša ekipa prve lige in upravičeno zasedajo zadnje mesto.

Nogomet - Anglija - Championship

Middlesbrough - Wigan
1
Middlesbrough letos igra zelo dobro in je na poti nazaj v premier ligo. A do tam je še daleč in potrebno bo osvojiti še precej točk, saj je konkurenca v championshipu močna - osmi Wolverhampton denimo za vodilnim Bournemouthom zaostaja le osem točk, Middlesbrou pa je s točko zaostanka trenutno tretji. Middlesbrough tokrat gosti Wigan, ki mu letos ne gre nič po planu in mu celo grozi izpad v tretjo ligo, zato je cilj domačih jasen, štejejo le tri točke, v tekmo pa gredo samozavestno, saj na svojem igrišču igrajo zelo dobro in pridno zbirajo točke.

Košarka - Evroliga

Efes Pilsen - Milano
1
Efes danes nujno potrebuje zmago proti Milanu, da ostane v dobrem položaju za četrto mesto in končnico, poraz pa je nesprejemljiv. Turki imajo na papirju kar precej kakovostnejšo zasedbo od Milančanov, zato gre pričakovati, da jih bodo še drugič v top16 premagali. Če Efesa ne bi bilo v končnici, bi bilo to kar veliko presenečenje. Duda Ivković bo storil vse, da se to ne zgodi.

Košarka - ZDA - NBA

Boston - Milwaukee
1
Boston je v dobrem obdobju, saj je dobil štiri od zadnjih šestih tekem, od tega nazadnje tudi obe z neposrednima tekmecema za končnico, Indiano in Charlottom. Po včerajšnjem porazu Miamija so se kelti z vročico izenačili na sedmem mestu, danes pa jo lahko z zmago prehitijo. Še več, v zadnjem času zelo neprepričljivi Milwaukke je le tri zmage pred njimi, zato lahko z današnjim uspehom košarkarji Bostona odprejo celo boj za šesto mesto, s čimer bi se v prvem krogu končnice izognili igranja proti Atlanti ali Clevelandu. Motiva jim zato prav gotovo ne bo manjkalo.