PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Mednarodni - Evroliga

Nizhny Novgorod-Unicaja /166,5/
2 (=več)
Ker gre za dve dokaj ofenzivno usmerjeni ekipi in ker dvoboj ne odloča praktično o ničemer (oboji so svoje možnosti že zapravili), lahko pričakujemo bolj ohlapni obrambi. Že na prvi medsebojni tekmi v Malagi, ki je imela visok tekmovalni naboj, so skupaj spravili 161 točk.

Košarka - Mednarodni - Evroliga

Panathinaikos-Alba/+6,5/
1
Alba že dolgo ni imela tako zelo dobre evropske sezone, toda v Atenah se bodo njihove sanje o končnici dokončno razblinile. Ključni igralci pri domačih so zdravi, Diamantidis igra vse bolje in gostje bodo po mojem mnenju lahko veseli, če bodo v zadnjo četrtino vstopili z realnimi možnostmi za uspeh.

Tenis - ATP - Miami

Nishikori Kei-Isner J./+1,5/
2
Isner je v marcu ujel formo in se tule prebil v četrtfinale po maratonu z Raonićem. Johnu počasnejši beton sicer ne ustreza tako zelo, kot tista igrišča v Indian Wellsu, a dejstvo je, da bo Nišikori zelo težko prihajal do priložnosti za odvzem servisa na Američanov začetni udarec. Prepričan sem, da bomo priča vsaj eni podaljšani igri, v katerih pa je bil vsaj lani Isner izmed vseh igralcev najuspešnejši.

Tenis - ATP - Miami dvojice

Melo M./Soares-Pospisil/Sock
2
Pospisil in Sock sta šele v Indian Wellsu prvič letos združila moči in kar takoj pokorila vso konkurenco, svoje odlično medsebojno razumevanje pa sta prenesla tudi na igrišča v Key Biscayneu. Soares je sezono s Peyo začel obupno, zato je partnerja poiskal v rojaku Melu in verjetno storil kar prav. Do polfinala sta prišla po dveh zelo tesnih zmagah, pri čemer vsaj v mojih očeh nekih "ekstra" nasprotnikov nista srečala, medtem ko je severnoameriški par najprej izločil aktualna zmagovalca Melbourna, potem pa še "hit" sezone 2015, tandem Draganja-Kontinen. Če Sock in Pospisil le nista preveč utrujena, potem bi tole morala dobiti, kajti v nasprotnem paru mi je zlasti Soaresova forma zelo vprašljiva...

Tenis - WTA - Miami

Suarez Navar-Petkovic A./+1,5/
2
Petkoviceva minuli teden še ni oddala niza, premagala je McHale, potem pustila Mladenovicevi samo 2 gema, nato pa na rob solz (dobesedno!) s svojo igro spravila še Makarovo. Logična posledica je bila potem še njena gladka zmaga proti Pliškovi, ki vsaj zame ni bila čisto nobeno presenečenje. Andrea pač igra svojo igro z osnovne črte, morda malce pogrešam variranje - kakšno skrajšano žogico, menjavanje ritma z rezanimi bekhendi, ampak dokler ji bo pozicijski načrt tenisa z zadnje črte dobro služil, v bistvu sploh ne vem, zakaj bi to zmagovalno kombinacijo spreminjala. V trenutni formi je praktično nezgrešljiva in bo skoraj zagotovo dobila niz, napovedati pa si upam celo njen drugi finale v sezoni 2015.