Potem ko so razrešili prejšnji nadzorni odbor in je moral oditi direktor, so objavili razpis za novega vodilnega, ki je ponudil tudi nove priložnosti za nove zakulisne igre. V nadzornem odboru so trije predstavniki države, ki je večinska lastnica, predstavnica obrtne zbornice in predstavnica občin; vodi ga mag. Benjamin Vrankar. Vršilka dolžnosti direktorice je Lidija Zeme Johnston, ki se je prijavila tudi na prvi razpis, na katerem sta po končnem izboru nadzornikov ostali le Barbara Gunčar in Lidija Bregar. Prva je sicer kranjska mestna svetnica, kandidirala je tudi za županjo, zaposlena je v družinskem podjetju, vodila pa je tudi že Slovensko turistično organizacijo. Druga pa je bila najtesnejša sodelavka Janeza Bohoriča, ko je ta še vodil zdaj popolnoma shirano Savo, d.d., ki so jo njegovi nasledniki celo preselili iz Kranja.

Toda lobiranja številnih županov, igre in igrice s podporo temu ali onemu kandidatu so na koncu privedli do odločitve, da ne bodo imenovali nobene od »finalistk« in bodo zaradi nejasnosti v povezavi s prvim razpisom tega raje ponovili. Končan bo v začetku prihodnjega tedna. Odločitev je seveda tudi nezaupnica do zdaj prijavljenim kandidatom. Toda Lidija Bregar (po naših podatkih trenutno brez zaposlitve) se je očitno odločila kandidaturo ponoviti, Barbara Gunčar pa je zaradi dosedanjih zapletov dejala, da po vsej verjetnosti prav zaradi njih ne bo še enkrat sodelovala pri izbiranju novega direktorja. Medtem pa v zakulisju gorenjski župani navijajo in podpirajo zdaj tega, zdaj drugega kandidata. V lobiranje se je vključil tudi eden od znanih gorenjskih politikov, kar zahtevni izbor še dodatno zapleta.

Medtem pa lahko prva evropska sredstva za nove projekte na razpisih BSC prejme v najboljšem primeru šele poleti. Hitrejše so zahteve bank za poplačilo kreditov nekdanje prve nadzornice, ki že prihajajo in ogrožajo že za petino zmanjšane plače zaposlenih. Primer največje gorenjske občine pa dokazuje tudi, da ne prej ne zdaj niso znali izkoristiti možnosti, ki jih BSC ponuja z razpisi za evropske projekte. Ker so se tudi mestni svetniki odločili, da bodo razmislili celo o (plačanem) članstvu oziroma solastništvu BSC, je jasno tudi, da novega direktorja, kdorkoli že bo, čaka težavno delo, saj bo moral ohraniti razvojno agencijo, ki je dolga leta skrivala škandalozne odnose in tudi sporne odločitve najbolj odgovornih.