Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Kvalifikacije za EP 2016

Izrael - Belgija
2
Izrael je dobro začel kvalifikacije in nanizal tri zmage, v soboto pa doma naletel ''na mino'' in kar z 0:3 izgubil proti Walesu. Današnja tekma bo na papirju še težja, saj je Belgija prvi favorit skupine B, po že dveh remijih pa si prav veliko spodrsljajev več ne sme privoščiti, če se ne želi v zadnjih krogih znajti v neizprosnem boju za uvrstitev na Euro. Belgijci so dobro formo pokazali s sobotno zmago proti Cipru s 5:0 in zato v Izrael odločno prihajajo po vse tri točke, ki jih po polovici kvalifikacij peljejo na prvo mesto skupine. V primeru kakršnega koli drugega izida bodo ostali le tretji, kar bo prižgalo alarm.

Nogomet - Prijateljske tekme

Nizozemska - Španija
0, 2
Nizozemci po mundialu doživljajo hudo krizo in se po dolgem času v kvalifikacijah mučijo z nasprotniki. Njihova direktna uvrstitev na Euro 2016 je močno ogrožena, saj so na prvih petih tekmah osvojili le 7 točk in za drugim mestom zaostajajo že 5 točk. Po tretjem mestu na lanskem svetovnem prvenstvu so takšni rezultati dvignili precej prahu in selektor Guus Hiddink je s svojimi varovanci pod velikim pritiskom in deležni so številnih kritik. To prav gotovo ne vpliva dobro na vzdušje v slačilnici, kar bi lahko botrovalo še enemu slabemu rezultatu, saj v Amsterdam prihaja neugoden gost, močna španska reprezentanca, ki kljub lanskemu sestopu s prestola še vedno spada med najmočnejše na svetu.

Nogomet - Prijateljske tekme

Argentina - Ekvador
1
Svetovni podprvaki na prijateljskih tekmah kljub pomanjkanju tekmovalnega naboja večinoma dosegajo dobre rezultate. V petek so v Washingtonu z 2:0 ugnali Salvador, tokrat pa lahko od Messija in soigralcev pričakujem še zmago v New Jerseyju, saj jim tudi Ekvador ni enakovreden tekmec.

Košarka – ZDA – NBA

Brooklyn – Indiana
1
Gre za dvoboj dveh neposrednih tekmecev za osmo mesto na Vzhodu, torej si nihče ne sme privoščiti poraza, a vendarle pred tekmo bolje kaže Brooklynu. Poleg prednosti domačega terena so Nets tudi v precej boljši formi, saj so na zadnjih 10 tekmah dosegli 7 zmag, Indiana pa je v tem času večinoma izgubljala (3 zmage in 7 porazov).