Krater je več kot le zunanja žaluzija, opcijsko lahko vključuje tudi integriran rolo ali plisiran komarnik, ki ga je možno vgraditi tudi naknadno, ponuja pa tudi številne oblike lamel ter moderne barve in vgradne kombinacije. Pogon žaluzij Krater je lahko ročni ali motorni, upravljanje pa je možno tudi z daljinskim upravljalnikom, časovnimi urami ter seveda tudi prek pametnih telefonov, tablic in centralnih nadzornih sistemov. V centralni nadzorni sistem je možno vključiti tudi druge napeljave v objektu, na primer alarmne naprave, osvetljevanje, ogrevanje in podobno.

Močna kompaktna izvedba

Poleg multikombinatorike daje žaluziji Krater Premium značaj predvsem močna kompaktna izvedba, saj je konstrukcija vodil, omarice in zaključnih letev iz močnega debelostenskega aluminija, zaščitenega s postopkom elektrostatičnega barvanja. Masivna konstrukcija v kombinaciji s kakovostno lamelo »Z«, ki vključuje tudi vmesna tesnila za boljšo zatemnitev in blažitev zvoka, ob pravem izboru barve objektu doda vrednost v smislu moderne, luksuzne podobe ter tudi z vidika uporabnosti in energetskih prihrankov.

Žaluzija Krater namreč omogoča prihranke tako pri ogrevanju kot tudi hlajenju in osvetljevanju. Ob spuščenih in zaprtih lamelah lahko z njo preprečimo vstop do 80 odstotkov toplotne energije, ki bi sicer prišla skozi okna in pregrevala prostore, s tem pa se potreba po aktivnem hlajenju občutno zmanjša. Pri delno zaprtih lamelah lahko podnevi ohranimo funkcionalnost prostora ob hkratni toplotni zaščiti.

Za gotove objekte in novogradnje

Naj omenimo še nekaj tehničnih prednosti, ki so pomembne za monterje, fasaderje in uporabnike. Omarica žaluzije Krater je primerna tako za gotove objekte kot za novogradnje. Pri slednjih gre za podometno izvedbo, ki se montira hkrati z okni, kar prihrani čas in dodatne poti. Stroški so nižji tudi zaradi preproste, hitre in do monterjev prijazne vgradnje. Tudi fasaderji bodo navdušeni, ker je obdelava špalet pri žaluzijah Krater zelo preprosta – vodila in omarico se namreč lahko prekrije z izolacijo in enostavno fasadersko obdela. Tudi kupci, pri katerih fasada ne bo v prvem planu, bodo senčila lahko uporabljali že takoj, saj se Krater v kompletu vgradi že pred izvedbo fasade.

Pika na i izvedbe Premium so vgrajeni materiali, katerih lastnosti presegajo klasiko in zagotavljajo dolgo življenjsko dobo. Naj omenimo samo dvižni trak, ki je vitalni del žaluzije. Ta je najboljši na trgu in zdrži do 100.000 dvojnih dvigov, kar pomeni, da bi, teoretično, ob enem dvigu in spustu žaluzije dnevno zdržal kar 273 let.

Prodajna uspešnica doma in v tujini

Produkt je bil takoj po razvoju premierno predstavljen na svetovnem sejmu senčil v Stuttgartu ter zelo kmalu postal prodajna uspešnica doma in tudi na zahtevnih izvoznih trgih. V Sloveniji je primeren za vgradnjo na vseh območjih, saj ustreza vetrnim obremenitvam za vse vetrne cone.

Ko nameravate hišo, stanovanje ali poslovni prostor opremiti s senčili, morate vedeti, da je to naložba za več desetletij, temu primerno pa je treba izbrati tudi senčilo. Z zunanjo žaluzijo Krater Premium bo vaš objekt na tem segmentu nadstandarden, vi pa boste s svojo odločitvijo zadovoljni dolgoročno in v vseh pogledih.

Andrej Zgonc, komercialni direktor