Na voljo je ogromno stilov in materialov; izberete lahko lesene, kovinske (iz jekla, kroma, železa), bambusove, usnjene ali barske stolčke iz ratana ali PVC-ja. Poiščete lahko takšne, ki so prevlečeni s tkaninami, odpornimi proti madežem. Barski stoli so lahko podprti, samostoječi, vrtljivi ali pritrjeni na tla.

Za različne stile opremljanja

Barske stolčke izberite v skladu s stilom druge notranje opreme: v modernem ali starinskem, rustikalnem ali retro stilu. Če želite pridih elegance in klasičnega videza, izberite vrtljive barske stolčke iz lesa z oblazinjenimi sedeži. Za bolj moderen in minimalističen videz pa so najbolj primerni elegantni kovinski ali usnjeni stoli, ki ustrezajo skoraj vsakemu stilu doma. Za bolj tropski pridih izberite stolčke iz bambusa ali kovine, pobarvane v tropske motive.

Prava višina za pult ali bar

Običajno so na voljo velikosti od 50, 52, 60 centimetrov do 70 in 80 centimetrov višine. Da boste določili ustrezno višino, pred nakupom izmerite kuhinjski pult ali bar, kjer želite postaviti barske stole. Imejte v mislih, da boste potrebovali od 20 do 25 centimetrov prostora med vrhom sedeža stola in površino, ob katero stoji.

Udobje in vrtljiva funkcija

Najbolje je, če poiščete tiste stolčke, ki imajo oblazinjen sedež in hrbtno naslonjalo, saj je to zadnji trend in kar je izredno pomembno, takšni stoli so za sedenje udobnejši. Izredno praktična je tudi vrtljiva funkcija. Ena od glavnih koristi barskega stola namreč je, da se vrti in ga lahko obrnete, kamor želite. Tako vam, tudi ko s stola vstanete, tega ni treba premikati, s čimer se izognete praskam na talnih oblogah.

Vir: www.homefurnish.com