Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Kvalifikacije za EP 2016

Gruzija - Nemčija
2
Za Nemce po lanskem osvojenem svetovnem prvenstvu v Braziliji težko trdimo, da blestijo. To se je še enkrat več dokazalo v sredo, ko so proti Avstraliji uspeli zgolj remizirati (2:2). Podobnega spodrsljaja si tokrat ne bi smeli privoščiti, saj igrajo kvalifikacijsko tekmo, prav tako pa jim bo nasproti stala Gruzija, ki je na lestvici Fifa šele na 113. mestu.

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Slonokoščena ob - Ekvat. Gvineja
1
Afriški prvaki so svojo prvo tekmo po osvojenem afriškem prvenstvu sklenili z zmago proti Angoli (2:0), tokrat pa jim bo nasproti stal nekoliko zahtevnejši tekmec, in sicer Ekvatorialna Gvineja. Slednja sodi med 50 najboljših reprezentanc sveta, zato jo nogometaši Slonokoščene obale ne bi smeli podcenjevati. Kljub vsemu se gosti v zadnjem obdobju soočajo s težavami, saj so izgubili zadnje tri tekme.

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Francija - Danska
1
Francija je ta teden pred domačim občinstvom vpisala poraz proti Brazilcem (1:3), tokrat pa se bodo pomerili z nekoliko lažjim tekmecem s severa Evrope. Galski petelini so danes vsekakor v vlogi favorita, glede na zadnjo predstavo Dancev, ki so s 3:2 odpravili ZDA, pa največja nevarnost preti v konici napada, kjer je strelsko očitno zelo razpoložen Niclas Bendtner. Igralec Wolfsburga je ob zmagi svoje ekipe proti Američanom s 3:2 namreč prispeval vse tri zadetke.

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Brazilija - Čile
1
V kako dobri formi so Brazilci, so dokazali s četrtkovo zmago proti Francozom. Tudi sicer selecao zmage niza kot po tekočem traku, česar pa ne gre trditi za Čile, ki je na zadnji prijateljski tekmi nepričakovano z 0:2 klonil proti Iranu. Na tekmi v Londonu bodo Brazilci veliko stavili na svojega prvega zvezdnika Neymarja, ki se je znova izkazal že v Parizu, njegovi soigralci v obrambi pa bodo največ pozornosti morali nameniti Alexisu Sanchezu in Arturu Vidalu.