V enakem obdobju se je za slabih pet odstotkov zvišala cena zlata. Za unčo je bilo treba v četrtek odšteti 1209 ameriških dolarjev. Podobno zgodbo smo spremljali pri srebru, kjer se je unča v štirinajstih dneh podražila za skoraj 10 odstotkov, na 17,21 dolarja. Rast je beležila tudi nafta, ki je v zadnjih osmih dneh dosegla neverjetno 20-odstotno rast. 159-litrski sodček zahodnoteksaške nafte se je podražil na 51,18 ameriškega dolarja. Razloge za krepitev surovin lahko hitro najdemo v šibkem dolarju, ki je od sredine marca proti košarici valut izgubil že dobre štiri odstotke vrednosti, nafti pa je višje seveda pomagala tudi trenutna napeta situacija na Bližnjem vzhodu (napad skupine zaveznic Savdske Arabije na cilje v Jemnu), ki bi lahko potencialno ogrozila dobavo nafte v regiji.

Med lokalnimi novicami v ZDA so se zanimivo razpletla pogajanja lastnikov prehranskih velikanov Heinz in Kraft. Končna odločitev je združitev obeh družb v novo družbo »The Kraft Heinz Company«, ki bo po velikosti tretja največja na območju ZDA. Nova družba si bo lastila osem znamk v velikosti nad milijardo dolarjev in pet znamk po velikosti med 0,5 in eno milijardo dolarjev. Med večjimi lastniki v družbi velja omeniti milijarderja Warrena Buffetta. Po sporočilu o združitvi so se delnice družbe Kraft okrepile za slabih 16 odstotkov.

Zanimiva zgodba se odvija tudi v energetskemu sektorju v ZDA, ki ga je močno prizadelo padanje cen energentov zadnje pol leta. Po zadnjih informacijah je velik lastniški delež v družbi Chesapeake Energy razkril milijarder Carl Icahn, kar kaže na ugodna vrednotenja v energetskem sektorju po zadnjih močnih padcih cen podjetij znotraj sektorja.