Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Slonokoščena obala – Angola
1
Za Slonokoščeno obalo bo to sploh prva tekma po zmagi na afriškem prvenstvu. Za številne reprezentance je po slavju na velikem tekmovanju značilen padec forme, zato presenečenja ne gre izključiti. Vseeno pa afriški prvaki igra pred domačimi gledalci, kar je še razlog več, da proti 84. reprezentanci sveta veljajo za favorite.

Nogomet - Mednarodni - Prijateljske tekme

Iran - Čile
2
Irana nikakor ne gre podcenjevati, saj je na lestvici z 42. mestom za šest mest celo bolje postavljen od Slovenije. Čeprav bo srečanje odigrano na nevtralnem terenu, in sicer v Avstriji, je jasno, da se bodo morali nogometaši Čila kljub temu, da imajo v svojih vrstah kar nekaj izvrstnih nogometašev, za zmago močno potruditi.

Nogomet - Mednarodni mladi - Prijateljske tekme U21 let

21Slovenija - 21Ukrajina
0
Ekipi sta se nazadnje pomerili pred dvema letoma, ko je na prav tako prijateljskem srečanju z 2:1 slavila Ukrajina. Slovenija je sicer na zadnjih tekmah dosegla zelo spodbudne rezultate, a proti reprezentancam nižjega ranga. Tekma proti Ukrajini bo precej bolj zahtevna kot tiste proti Andori (5:0, 5:0) in Estoniji (7:1), selektor Primož Glih pa je povrhu ostal še brez močnega aduta v napadu, saj je zaradi poškodbe pripave zapustil napadalec Maribora Luka Zahović.

Košarka - ZDA - NBA

Phoenix - Sacramento
1
Phoenix je po odhodu Gorana Dragića v Miami na sedemnajstih tekmah vpisal 11 zmag, kar sploh ni slab izkupiček, če vemo, kako pomemben član moštva iz Arizone je bil slovenski reprezentant. Sonca so še posebej prepričljiva v zadnjih dveh tednih, ko so na šestih srečanjih izgubila le enkrat. V primerjavi s Houstonom in Dallasom, ki ju je Phoenix nazadnje premagal, kralji iz Sacramenta ne bi smeli predstavljati previsoke ovire.

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Salzburg - KAC
1
Moštvi sta v končnici odigrali dve tekmi, obe pa so dobili Salzburžani. Zadnji dvoboj bi se sicer lahko končal tudi drugače, saj so Celovčani vodili že s 3:0, a so se biki pobrali in na koncu presenetljivo slavili s 4:3. KAC seveda še zdaleč ni v brezizhodnem položaju, a bo zdaj, ko se serija seli na Solnograško, še pred mnogo težjo nalogo.