Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka – Evroliga

Žalgiris - Barcelona
2
Žalgiris se lahko le še po čudežu prebije v končnico evrolige, zato Litovci verjetno pozornost in moči že usmerjajo v druga tekmovanja. Drugačna je situacija pri Barceloni, ki letos sicer ne deluje ravno prepričljivo, a vsaj v evroligi igra dobro. Z le tremi porazi v top16 so Katalonci trenutno na drugem mestu v skupini E in še vedno ogrožajo Real na prvem mestu. Ker ji Maccabi diha za ovratnik popuščanja ne sme biti in je danes zmaga v Litvi nujna, saj si nihče ne želi pasti na tretje mesto in se v četrtfinalu nato pomeriti s Fenerbahčejem ali CSKA.

Košarka - Evropokal

Khimki Moskva - Valencia
1
Himki je prvi favorit za končno zmago v evropskem pokalu in je na dobri poti v polfinale. Na prvi četrtfinalni tekmi je namreč že v gosteh premagal Valencio, sicer le za točko (76:75), a je že to dober pokazatelj, da je kvaliteta v tem paru na strani ruske zasedbe.

Košarka - Slovenija - 1.liga

Tajfun Šentjur - Krka
1
Tajfun je v prvem delu državnega prvenstva pometel s konkurenco in doživel le en poraz, v slovenskem pokalu pa je izpadel v polfinalu proti Krki, ko je Armstead v zadnjih sekundah tekme odločil s trojko. V ligi Telemach je Krka obakrat položila orožje proti Tajfunu, zato se zdijo kvote pretirano nagnjene na stran državnih prvakov, saj bo tekma gotovo odprta, zmagovalec pa najbrž odločen šele v zadnji četrtini. Glede na dosedanje predstave bi si Tajfun zaslužil več spoštovanja in vsaj enakovredne kvote, Krka pa se, čeprav ne igra več v ligi Aba, prav gotovo ne bo sedaj kar začela sprehajati do zmag in jo (tako kot Olimpijo) čaka precej dela pred končnico.

Košarka – ZDA – NBA

Utah – Portland
2
Portland je sredi hudega boja za četrto mesto na Zahodu, ki vsaj v prvem krogu končnice prinaša prednost domače tekme. Zahodna konferenca je tako kakovostna in izenačena, da je lahko to odločilna prednost v izločilnih bojih, zato motivacije Trailblazersom ne bo manjkalo, zmage proti že odpisanim iz boja za končnico, kot je Utah, pa morajo biti v tem delu sezone skoraj samoumevne.