PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Mednarodni - Evropokal

Banvitspor-Paris Levallo/+7,5/
1
Parižani imajo s prve tekme sicer dve točki zaloge, kar pa bo skopnelo že zelo kmalu, kajti Banvit ima malce kakovostnejšo zasedbo, predvsem pa se že celo sezono "brusijo" na precej bolj kakovostnih tekmecih v eni najmočnejših evropskih lig. Za seboj imajo resda pet porazov, serija pa bo nocoj končno prekinjena. Napovedujem gladko zmago z dvoštevilskim faktorjem.

Tenis - WTA - Miami

Nara K.-Tomljanovič A.
1
Ne vem, če se je Hrvatica že spravila k sebi, ampak v Indian Wellsu je odigrala obupno. Tudi Nara bi ji lahko bila trn v peti, kajti gre za sila nepopustljivo igralko, ki jo je konsistentna igra z osnovne črte pripeljala med najboljših 50 na svetu, Ajlo pa je v edinem medsebojnem dvoboju premagala.

Tenis - WTA - Miami

Cetkovska P.-Badosa Gibert P.
2
Mlada Španka, ki trenira v ZDA, bo izzvala precej višje uvrščeno Cetkovsko. Ta se na wTA turnejo vrača po zapleteni poškodbi kolka in vprašanje, če je že nared za najhujše napore, zato bom poskusil z obetavno Badoso. Verjamem, da lahko ukrade vsaj niz.

Tenis - WTA - Miami

Hantuchova D.-Bencic B.
2
Lahko bi rekli, da gre za slovaški dvoboj, kajti starši Belinde izvirajo iz Bratislave oziroma Močenoka blizu Madžarske. Mlada Švicarka je v Indian Wellsu dokazala, da je že sedaj zrela za največje podvige in letos bi bil zelo presenečen, če ne osvoji vsaj enega WTA turnirja. Za razliko od Hantuchove je precej bolj zbrana v izmenjavah, precej bolj rada poišče napad in je pri tem pogosto neusmiljena. Sam bi za zmago na Benčičevo postavil malce nižjo kvoto.

Tenis - WTA - Miami

Abanda F.-Kanepi K.
1
Za konec pa še iskanje presenečenja. Kaia Kanepi ima letos precej težav in je po težavah s hrbtom v Dubaju nato pred dvema tednoma gladko izgubila z Ons Jabeur. Ne verjamem, da bo danes delo proti Abandi opravila gladko, kajti Kanadčanko v letu ali dveh pričakujem med elitnih 50 na svetu, tale počasen beton pa bi ji moral nekoliko bolj ustrezati, kot Estonki.