O četrtem mestu na sobotnem slalomu.

Po tistem, kar se mi je dogajalo v Mariboru in Areju, mi je bilo pred slalomom zelo težko. Največji posel sem naredila, ko se mi je uspelo psihološko odlično pripraviti na tekmo. Ko sem ostala hladna, hkrati pa sem se na startu počutila zelo agresivno. Na takšen način je užitek tekmovati.

O tretjem mestu na nedeljskem veleslalomu.

Iz sebe sem iztisnila vse, kar zmorem. Z nekaj sreče bi se lahko zadeve na koncu odvile tudi v mojo korist. Toda Anna je pokazala, da se odlično spopada z bremenom in ji lahko le čestitam.

O uvrstitvah na finalu.

V preteklosti sem bila na finalih svetovnega pokala vselej zelo uspešna in tako je bilo tudi letos. Tudi v lanski sezoni, ki je bila nekoliko slabša, sem v Lenzerheideju dosegla dobre uvrstitve. Točke v boju za veliki kristalni globus sem izgubila drugje, ne v Meribelu.

O celotni sezoni.

Bila je izjemno napeta in zelo uspešna. Na koncu je bilo nekaj grenkobe, a sem na vse skupaj ponosna. Morda sem še najbolj razočarana nad prikazanim v veleslalomu, a je težko ujeti ritem, če te discipline ne treniraš dovolj.

O Anni Fenninger.

Je vrhunska v treh disciplinah in na takšen način je možno osvojiti svetovni pokal. S povprečnimi rezultati ni mogoče priti na vrh. V boju za skupno zmago se nisva zbadali prek medijev, kar bi se lahko, in sva se držali športnih načel.

O pritisku v boju za veliki kristalni globus.

Bilo je zelo stresno. Moram pa priznati, da sem ob koncu začela že kar malce uživati. Velik stres je postal del vsakdana. Na dolgi rok pa se tako ne da funkcionirati.

O tem, kaj je rekla tekmici, ko ji je čestitala.

Nič posebnega ji nisem rekla. Čestitala sem ji in ji priznala, da je svoj posel opravila dobro. Nič več in nič manj.

O tem, kdaj bo sporočila svojo odločitev o športni upokojitvi ali nadaljevanju poti.

Tega odgovora res ne vem. Moj prvi cilj je zaključek študija (na pedagoški fakulteti v Mariboru študira razredni pouk, op. p.). Spomladi bi rada opravila zadnji izpit, do jeseni pa še končala diplomo. Kar zadeva šport, ne vem, koliko še imam bencina. Ko športnik doživi poraz, ponavadi dobi dodatno motivacijo za naprej. Najprej se moram umiriti in premisliti, da ne rečem kaj neumnega.

O številnih slovenskih navijačih v Meribelu.

Zares so neverjetni. Znova so me presenetili, ker so prišli v tako velikem številu. Sicer pa se mi zdi, da je v zadnjih dneh v Sloveniji Massi večja zvezda kot jaz.