PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija - Premier

Hull - Chelsea
2
Pri Chelseaju so imeli dovolj časa, da so preboleli boleč izpad iz lige prvakov, ki je terjal davek tudi na naslednji tekmi s Southamptonom. Mourinho je najbrž znal svojim varovancem vcepiti v glave, da ni časa za objokovanje, temveč se morajo posvetiti prvenstvu, kjer morajo obdržati prednost pred Cityjem in postati prvaki, kar je tudi njihov glavni cilj te sezone. Hull se zdi pravi nasprotnik za celjenje ran, saj ni v ravno dobri formi, proti Londončanom pa je na osmih medsebojnih tekmah iztržil le dva remija.

Nogomet - Italija - 1.liga

Juventus - Genoa
1
Juventus je praktično že ponovno prvak, saj prednosti 14 točk najverjetneje ne more zapraviti, tudi forma Rome pa je obupna. A to ne pomeni, da bodo Torinčani stopili s plina in začeli razdajati točke, saj želijo ohraniti zmagoviti moment, kajti imajo tudi apetite po vidni uvrstitvi v ligi prvakov, kjer se jim po ugodnem žrebu nasmiha polfinale. Genoa je v zadnjih tednih precej padla v formi in je s tretjega mesta padla že na osmega, nič pa ne kaže, da bi se lahko vrnila v boj za evropske pokale. To je slaba popotnica pred gostovanjem pri serijskih prvakih…

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Bayern - Gladbach
1
Bayern melje vse pred seboj in v bundesligi nima tekmeca, ki ga na običajen dan lahko ustavi. Večina se pred tekmo z Bavarci ukvarja bolj z vprašanjem, kako se izogniti ponižanju in rezultatski katastrofi, medtem ko le redki sploh pomislijo, da bi radi osvojili kakšno točko.

Nogomet - Španija - 1.liga

Barcelona - Real (M)
1
El clasico prihaja v najslabšem možnem času za Real, saj tako neprepričljiv ni bil že dolgo, medtem pa Barcelona igra najboljši nogomet zadnjih nekaj let. Tudi zvezdnika sta v podobnih položajih, saj Ronaldo redko zadeva in deluje zelo nezadovoljen na igrišču, kjer skoraj trpi, Messi pa se poigrava z nasprotniki in svoje soigralce obilno zalaga z asistencami, ki vodijo v izjemne priložnosti. Čeprav se je situacija s poškodbami pri Realu v zadnjih dneh precej popravila, ne vidim možnosti, da bi lahko našli orožje za ustavitev Messija, ki jih bo znova spravljal v obup in se ga bodo najbrž lotevali z grobimi prekrški. Verjetno bo (znova) padel kakšen rdeči karton, ki bo še povečal nervozo in nejevolji pri Madridčanih, ki jih morda tokrat na Camp Nouu čaka celo debakel.

Nogomet - Slovenija - 1. liga

Domžale - Maribor
0, 2
Še pred nekaj tedni je bil to zelo pričakovan dvoboj, ki bi lahko odločal celo o naslovu prvaka, a že prvi krogi spomladanskega dela prvenstva so pokazali, da Domžale ne bodo zdržale na vrhu, Maribor pa bo sedaj, ko je lahko osredotočen le na domačo ligo, premočan za vse tekmece. Domači bodo imeli morda na svoji strani borbenost in željo po uspehu, a jih čaka previsoka ovira. Prvaki bodo verjetno zmagali, v najslabšem primeru pa vsaj iztržili remi, ki jih bo ohranil v najboljšem položaju za končni uspeh.