PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Union Olimpija-Krka/+5,5/
2
Dolenjci so se v zadnjih letih vedno znali motivirati za derbije, še posebej, če so se ti igrali v Ljubljani. Đile lahko tokrat računa na vse razpoložljive sile, razen Kastratija in v Stožicah nas verjetno čaka prestižna tekma, v kateri vse do zadnjih minut ne bomo izvedeli zmagovalca. Vseeno bi nekaj več možnosti namenil Krki, katere igralci se bodo po porazni predstavi s Szolnokom želeli odkupiti svojimnavijačem. Ko smo ravno pri tem, iz Novega mesta popoldne proti Ljubljani štarta vsaj en avtobus glasnih privržencev državnega prvaka, ki bodo v dvorani verjetno najglasnejša zvočna kulisa.

Rokomet - Mednarodni - Pokal EHF

Haslum HK/+4/-Gorenje
1
Ose si bodo napredovanje zagotovile, če tule zmagajo ali pa izgubijo za manj kot 13 golov, zato je pot na Norveško seveda docela sproščena. Fantje gredo korektno oddelati posel in verjetno jim bo uspelo zmagati, če pa ne, potem se odprava med seboj nazaj grede zagotovo ne bo grdo gledala. Ne pozabimo, da je Haslum v domači dvorani presenetil celo sloviti HSV,

Tenis - ATP - Indian Wells

Djokovič N.-Murray A.
1
Če bi imel Nole dejansko težave s stopalom, kot je trdil po dvoboju z Baghdatisom, potem do polfinala ne bi prišel, sploh pa bi imel z Isnerjem precej več težav. No, bombardiranje Američana je preživel celo brez izgubljenega niza in se bo nocoj pomeril z igralcem, proti kateremu je v preteklosti zabeležil 16 zmag in 7 porazov, zadnjega letos v Melbournu. Djokoviću je dan počitka prišel še kako prav, saj bi imel sicer manj časa za regeneracijo, danes od njega pričakujem še eno vrhunsko predstavo, v kateri bo dokazal, da je doktor docent returniranja, Murray pa bo doživel kakovostni šok, saj se mu je žreb ta teden (pre)lepo odprl in resnejšega tekmeca roko na srce sploh ni imel.

Tenis - WTA - Indian Wells dvojice

Hingis /Mirza-Makarova/Vesnin
1
Ok, naj mi nekdo razloži, zakaj so kvote tu poravnane? Hingisova in Mirza sta ta teden tekmicam prepuščali drobtinice, vseh 8 nizov v svoj prid rešili še pred podaljšanimi igrami in kot kaže se je par res izjemno dobro ujel, kljub temu, da tule sploh prvič nastopata skupaj. Hingisova ima od letos naslov iz Brisbanea, Mirza nanj še čaka, a sem skoraj prepričan, da bo nocoj le dočakala ta trenutek. Obe imata neverjeten občutek za postavitev, "touch" pri mreži in se za nameček še neizmerno zabavata. Super priložnost, da zlahka oplemenitite dobitek.

Smučanje - Meribel - Veleslalom (M)

Janka C.-Muffat Jeandet V.
2
Francoz je bil na vseh veleslalomih po novem letu, z izjemo Ga.Pa, pred Janko. Sem štejem tudi njegovo 7. mesto na SP v Vailu, sicer pa je kolega Urban Laurenčič letos v prenosih že večkrat omenil, da gre v prihodnje z Muffatom še kako računati. Njegova vožnja je resda tvegana, a si le redko privošči napako, kaj šele odstop, doma pa bi moral praviloma sezono zaključiti z rezultatom, ki bi pomenil krono na letošnjo zimo - oder za zmagovalce je dosegljiv. Aha še to: Muffat-Jeandet na veleslalomih te sezone nikdar ni odstopil. Njegove uvrstitve: 5., 5., 9., 11., (7. na SP), 12., 9., 12.