Imava kar nekaj želja. V kopalnici bi rada odstranila kopalno kad, želela pa bi umestiti kad za prhanje, pralni in sušilni stroj, bide in seveda umivalnik. Vezani smo na straniščni odtok, vse druge napeljave pa bi obnovili. Moti naju tudi zelo majhen prostor za stranišče, zato razmišljava o povezavi med kopalnico in straniščem. Prenova bo celovita, zamenjali bomo tudi vrata in radiatorje. V pričakovanju vašega predloga se vam zahvaljujeva. Sonja in Marjan iz Ribnice

Nasvet: Z nekoliko večjim posegom v prostor je mogoče narediti vašo kopalnico veliko in svetlo. Po razmisleku, kam umestiti vse želene elemente v vaši kopalnici, sem vam narisala varianto, ki zahteva odstranitev vmesne nenosilne stene med kopalnico in straniščem.

S to potezo in z zazidavo vrat v kopalnico (vstopali bi skozi straniščna vrata) bi pridobili dovolj velik prostor. V pridobljeni kot lahko umestite udobno kabino za prhanje (100x110 cm). Ob kabini v visoko omaro umestite pralni in sušilni stroj, nad sušilnim strojem pa so lahko police za pralne praške. Vzdolž nasprotne stene so nanizani sanitarni elementi, tako združena prostora pa omogočata tudi udobnejšo postavitev elementov za intimno nego, ne da bi bila ovira vmesna stena.

Naj vam bo narisana rešitev v oporo pri odločanju o prenovi.

Inge Kalan Lipar, univ. dipl. inž. arh.