Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

PSG - Lorient
1
Potem ko je bil PSG v preteklem tednu na gostovanju pri Bordeauxu poražen z 2:3, je znova izgubil vodilno mesto v prvenstvu. Ker se liga preveša v zaključno fazo, je prostora za spodrsljaje vse manj. In zares velikega bi si Parižani privoščili, če bi danes izgubili dragocene tri točke proti komaj petnajstouvrščenemu Lorientu, ki je na gostovanjih v letošnji sezoni vpisal le štiri zmage in kar deset porazov.

Nogomet - Hrvaška - 1.liga

Osijek - Rijeka
2
Rečani so bolj kot zaradi svojih predstav v zadnjem času v središču pozornosti zaradi glasnih protestov njihovega trenerja Matjaža Keka, ki je vse prej kot zadovoljen s sodniškim kriterijem v ligi. Rijeka bo sicer skoraj zagotovo prvenstvo končala na drugem mestu, saj zaostanek za Dinamom znaša že 12 točk, medtem ko ima pred tretjouvrščeno Lokomotivo trinjast točk prednosti. Danes se bodo hrvaški podprvaki pomerili proti Osijeku. Čeprav je slednji izgubil zadnji dve srečanji in je na lestvici šele osmi, gre za zahtevno gostovanje, o čemer pričata zadnji dve medsebojni tekmi, ki ju je Rijeka dobila z le golom razlike.

Košarka - Mednarodni - Evroliga

Fenerbahče Ulker - Milano
1
Čeprav si je Fenerbahče že zagotovil končnico, mora danes bržkone zmagati, če želi zadržati drugo mesto v skupini. To od kluba zagotovo pričakujejo tudi navijači, saj bo njihovim ljubljencem nasproti stal Milano, ki je na desetih tekmah vpisal le tri zmage, kar ga v skupini uvršča šele na šesto mesto. Italijani tudi sicer s Fenerbahčejem nimajo najboljših izkušenj, saj so proti njim izgubili zadnje tri medsebojne tekme.

Košarka - ZDA - NBA

Miami - Denver
1
Miami je v boju za končnico nazadnje dosegel izjemno pomembni zmagi proti močnima Clevelandu in Portlandu. Gre za ekipi, ki sta v letošnji sezoni precej uspešnejši od današnjega tekmeca Denverja, ki na Florido prihaja po dveh zahtevnih gostovanjih pri Memphisu in Houstonu. Denver je obe tekmi sicer izgubil, a to še zdaleč ne pomeni, da bo vročica imela lahko delo. Zadnja medsebojna tekma se je namreč končala z visoko zmago Denverja s kar 102:82.

Skoki - Planica - HS215

Prevc P. - Freund S.
1
Kako prenovljena Planica ustreza Severinu Freundu, lahko zgolj ugibamo, saj se Nemec včerajšnjih kvalifikacij ni udeležil. Vseeno prav kratkih poletov od njega ne gre pričakovati, saj je v izjemni formi. Favorit za zmago je ne glede na to Peter Prevc, ki je včeraj poskrbel za najdaljšo daljavo, prav tako pa bo zagotovo dal vse od sebe, da vsaj do nedelje prestavi odločitev o končnem zmagovalcu svetovnega pokala.