Nov prekrasen dan v Savojskih Alpah, nov vrhunski uspeh Tine Maze in nov poraz proti Anni Fenninger, ki je prednost v skupnem seštevku svetovnega pokala povišala na 32 točk. Takšen je bil superveleslalomski izkupiček včerajšnjega dne na finalu v Meribelu. Boj za skupno zmago svetovnega pokala je prevelik, da bi se Tina Maze veselila svojih uspehov. Tretje mesto na superveleslalomu, s katerim se je Črnjanka že 80. v karieri povzpela na zmagovalne stopničke, jo je obdržal na enakem mestu v skupnem seštevku discipline, v kateri v tej sezoni kot edini ni dosegla zmage. Lepotna napaka je bila, ker je bila pred njo Anna Fenninger, ki je povišala vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala na 32 točk. Lindsey Vonn je bila spet razred zase.

»Lahko bi smučala bolje, saj sem naredila večjo napako. Vseeno moram biti zadovoljna. Vrhunske uvrstitve doživljam iz drugačnega vidika, kot sem se uspehov veselila v preteklosti,« je svoj včerajšnji nastop ocenila Tina Maze, v nadaljevanju pa se je dotaknila snemalcev, ki jo pred startom spremljajo na vsakem koraku. »Bolj ko se bliža sezona koncu, bolj se dviga napetost. Snemalci nimajo nobenega spoštovanja in se mi približujejo na deset milimetrov, da le dobijo svoj kader. Te stvari niso prijetne in so moteče. Lahko bi imeli malce spoštovanja, saj bi nas lahko snemali tudi drugače.« Svoje mnenje je podal tudi vodja ekipe Andrea Massi: »Kot sem napovedal že na začetku finala svetovnega pokala, se bo boj odločil na veleslalomu. Nikoli si nismo delali utvar, da bomo po superveleslalomu spredaj z veliko prednostjo. Imeli smo pripravljen tudi scenarij, da bomo zaostajali. Ker Tina ne zaostaja za sto točk, je še vse odprto.«

Anna Fenninger je po sredinem smukaškem porazu tekmovala odlično. Uspela ji je odlična vožnja, s katero je dokazala, da bolečine v kolenu niso tako hude, da ji ne bi omogočile maksimalnega napada. Po tekmi se je zadovoljno smehljala, odgovarjala na vprašanja. »Močno sem si želela superveleslalomskega globusa, a Lindsey je bila boljša. Imam lepo tolažbo, saj sem bila v tej disciplini svetovna prvakinja. O morebitnem slalomskem nastopu se bom odločila danes. Od mene ni odvisno, kako bo tekmovala Tina. Jaz bom iskala svojo priložnost na veleslalomu, kjer mi gre v tej sezoni zelo dobro,« napoveduje Anna Fenninger.

Verdnik bo delal zastonj

Le enajst stotink sekunde je ločilo najboljšo peterico na zadnjem moškem superveleslalomu sezone. Prve zmage svetovnega pokala se je veselil Kanadčan Dustin Cook, ki na zadnjih tekmah svetovnega pokala dokazuje, da presenetljivi uspeh na svetovnem prvenstvu v Beaver Creeku ni bil enkratni dogodek. Kjetil Jansrud, prepričljivo najboljši superveleslalomist sezone, je sicer prejel novih 80 točk za drugo mesto. Z njimi ni prevzel vodstva v skupnem seštevku svetovnega pokala, saj je bil veliki tekmec Marcel Hirscher četrti. Avstrijec je pred zadnjima dvema preizkušnjama ohranil vodstvo, tako da se mu s 34 točkami prednosti ne obeta veliko težav na poti do četrte zaporedne zmage v skupnem seštevku.

Medtem ko so se superveleslalomisti borili za zadnje točke sezone, nam je v ciljnem izteku težko prihodnost razložil Miha Verdnik, glavni trener slovenske reprezentance evropskega pokala. »Veliko truda smo vložili v mlade slovenske smučarje in upam, da smo z rezultati potrdili, da smo delali dobro. Verjamem, da so slovenski smučarji, ki so dosegali vidne uvrstitve na mladinskem svetovnem prvenstvu, svetla prihodnost,« je pojasnjeval Miha Verdnik. »Kako bomo delali naprej? V Kranjski Gori sem glavnemu moškemu trenerju Klemenu Bergantu predstavil načrt spomladanske vadbe do 8. maja. Z njim se je v Meribelu strinjal tudi direktor Jurij Žurej. Moramo doreči še nekaj podrobnosti. Smučarska zveza bo krila opremo in nekatere druge nujno potrebne stvari za trening. Kot veste, nam trenerjem 31. marca potečejo podaljšane pogodbe s smučarsko zvezo. Od tega datuma naprej bom delal brezplačno. Tako sem se odločil zato, ker morajo mladi tekmovalci trenirati. Pripravljen sem jim pomagati s svojim znanjem. Kako bo naprej, pa vam žal ne morem odgovoriti. Upam, da se bomo dogovorili za sodelovanje,« je sklenil Verdnik.