Boj za veliki globus seveda še zdaleč ni končan. Po vsej verjetnosti bo odločilen jutrišnji slalom, v katerem naj bi imela Tina precejšnjo prednost pred Avstrijko, ki se s slalomom v letošnji sezoni ni kaj prida ukvarjala. Kljub napovedim, da na slalomskem finalu Anna Fenninger ne bo nastopila, obstaja veliko možnosti, da se bo skupaj z vodstvom avstrijske reprezentance vendarle premislila. Saj bi bilo neumno, če ne bi poskusila. Morda bo zgolj nekaj točk na koncu odločilnih v boju za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Naša Tina se prav gotovo dobro zaveda, da je v slalomu – kljub sicer slabši formi v zadnjem času – veliko možnosti, da nadoknadi trenutnih 32 točk zaostanka za vodilno Fenningerjevo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Potem pa gre na vse v nedeljskem veleslalomu, ki bo verjetno tudi dokončno odločal. Dokaže naj, da je vendarle olimpijska prvakinja v tej disciplini!

Moje razmišljanje sicer ni najbolj športno in pošteno, toda nikakor ne morem mimo dejstva, da se lahko tudi Anni Fenninger v nedeljo v veleslalomu zgodi nekaj takšnega, kot se je Tini Maze kar dvakrat na letošnjih domačih tekmah v Mariboru.

Tone Vogrinec je legenda slovenskega alpskega smučanja.