Fenningerjeva je nervozna, saj avstrijskim novinarjem včeraj najprej ni želela dati izjave, kar je voda na mlin Mazejeve. Takšen scenarij, da bodo živci prej popustili Fenningerjevi, je marsikdo tudi pričakoval, saj je bila Mazejeva že večkrat v takšnih napetih položajih in iz njih odhajala kot zmagovalka. Tudi tokrat se to že kaže. Res je, da je bila Avstrijka v zadnjem obdobju v boljši formi v superveleslalom in veleslalomu, ki še bosta na sporedu, toda na zadnjih tekmah, ko se delijo kristalni globusi, odločajo tudi mirnost in živci. Vidi se, da je Fenningerjeva na finalu svetovnega pokala bolj živčna kot Mazejeva, kar bo lahko vplivalo na končni izkupiček.

Zdaj si bodo tekme sledile v zelo hitrem ritmu. Že danes smučarke čaka superveleslalom, potem pa bo vsaka preizkušnja pogojevala napetost naslednje. Prednost pri Tini Maze je tudi izkušenost njene spremljevalne ekipe, ki bo v ključnih trenutkih zagotovo znala sprejeti pametne in preudarne rešitve.

Pričakujem, da bo Fenningerjeva nastopila tudi v slalomu in da bo boj za veliki kristalni globus odprt do konca. Na finalnih tekmah nastopa le 25 smučark in petnajst jih dobi točke, zato se pot do pomembnih točk odpira tudi Fenningerjevi v slalomu. Za Tino Maze je zato pomembno, da na vseh tekmah zbira točke in ne taktizira.

Mitja Dragšič je nekdanji alpski smučar.