PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Evropska liga

Bešiktaš - Brugge
1
Bešiktaš je v prejšnjem krogu izločil Liverpool, čeprav je po gostujoči tekmi zaostajal z 0:1. Tokrat so Turki v podobnem položaju, le da so v Belgiji zabili gol (1:2), torej je njihovo izhodišče vendarle malenkost boljše in bi jih ponovna domača zmaga z 1:0 (kot proti Liverpolu) že neposredno peljala med najboljših 16. Vodilna ekipa turškega prvenstva je zelo močna in na papirju kotira višje od Brugga, še posebno neugoden tekmec pa je na domačem terenu, kjer ob glasni podpori s tribun le redko izgublja.

Nogomet - Evropska liga

Sevilla - Villarreal
1, 0
Sevilla je dvome o potniku v osmino finala skorajda povsem razrešila že na prvi tekmi na El Madrigalu, kjer je slavila s 3:1. Po visokem domačem porazu so verjetno pri Villarrealu obupali nad napredovanjem in so se v glavah že usmerili v špansko prvenstvo, kjer si želijo tudi za prihodnjo sezono zagotoviti igranje v Evropi, nenazadnje pa so še vedno v igri tudi za 4. mesto, saj za Atleticom zaostajajo le 7 točk. Ker bodo gostje prišli skorajda z belo zastavo, bo to priložnost za Sevillo, da svoje navijače razveseli z dobro predstavo in še eno zmago, vsekakor pa bi bilo presenetljivo, če bi tudi to tekmo dobili gostje.

Košarka - Evroliga

Unicaja - CSKA
2
Končnica je vse bližje, v skupini F pa potekata dva huda boja. CSKA se s Fenerbahčejem in Olympiacosom (vsi imajo izkupiček 8 zmag in 2porazov) bori za prvo mesto, štiri ekipe pa so v igri za četrto mesto, ki še vodi v izločilne boje. Edino moštvo, ki lahko že opusti upanje in se posveti domačemu prvenstvu, je Unicaja, ki ima do sedaj le dve zmagi. Moskovčani bodo zato tokrat naleteli na verjetno nekoliko manj motiviranega tekmeca in zmaga jim ne bi smela uiti.

Košarka - Evroliga

Maccabi - Žalgiris
1
V skupini E je Maccabi z Barcelono v igri za drugo mesto, v primeru današnje zmage pa bi si že zagotovil končnico. Izraelci zato ne smejo popuščati in morajo dati vse od sebe za zmago, saj jim nenazadnje v primeru poraza grozi celo možnost, da ostanejo brez končnice.