Med tistimi, ki najbolj nestrpno čaka novo sezono, je kajakaš Peter Kauzer, potem ko je izgubil večji del lanske sezone zaradi poškodbe rame, do katere je prišlo na prvi tekmi sezone svetovnega pokala v Londonu. Po operaciji ga je najprej čakalo okrevanje, minule mesece je trdo treniral, že po tradiciji je bil pozimi tudi v Združenih arabskih emiratih. Ob najbolj naporni vadbi z utežmi še vedno čuti ostre bolečine v rami, a stisne zobe, saj želi biti znova vrhunsko pripravljen, da bo tekmoval v slogu vzdevka Raketa iz Hrastnika.

»Pol leta odsotnosti je pustilo posledice, a iz tedna v teden napredujem. Potem ko so mišice hitro splahnele, je treba garati. A druge poti ni, da mi bo lažje med sezono. Vsa merjenja kažejo, da sem na pravi poti in bom znova konkurenčen. Treba bo narediti še marsikaj, da bom imel dovolj moči za vso progo. Konkurenca v predolimpijski sezoni se bo zelo zaostrila,« je bil zgovoren Peter Kauzer.

Glavni cilj bo svetovno prvenstvo, na katerem bo meril na kolajno. Tisti Slovenci, ki bodo osvojili kolajne, bodo imeli z odličjem najboljše izhodišče v internih kvalifikacijah znotraj reprezentance za olimpijsko vozovnico. »Še vedno je v meni strast po tekmovanju. V sebi čutim iskrico, da sem sposoben zmagati na največji tekmi,« je optimist Kauzer. V lanskem letu je najprej trpel, ker ni mogel tekmovati, nato pa užival, ko je dogajanja spremljal s kavča, zraven seveda komentiral, predvsem pa navijal za slovenske tekmovalce. Najbolj je obžaloval, da ni bil na svetovnem prvenstvu v ZDA, da bi se v družbi prijateljev veselil zlate kolajne kanuističnega dvojca Sašo Taljat-Luka Božič ter srebrne kanuista Benjamina Savška.

Med smehom je iskreno priznal, da se je veliko naučil, ko je lani tekme gledal s tribune ali kavča. »Pogled je drugačen in upam, da bom vse, kar sem videl, obrnil sebi v prid. Šele tako sem videl, kakšne napake sem delal tudi jaz. Če jih ne bi, bi se uspehov veselil še večkrat. Ko si v tekmovalnem ritmu, napak običajno ne vidiš. Upam, da je čim več videnega ostalo v moji glavi,« je sklenil Kauzer.

Kanuist Benjamin Savšek je zimske priprave v Združenih arabskih emiratih opravil v dveh delih. Vmes se je vrnil domov, da je prisostvoval rojstvu svojega drugega otroka. Eva Terčelj ni le odlična kajakašica, ampak tudi vzorna študentka arhitekture. V novi sezoni bo morala biti v vrhunski formi na začetku in koncu sezone. Aprila jo v Braziliji čaka svetovno prvenstvo za tekmovalke do 23 let, septembra pa še svetovno prvenstvo v Londonu.