Ulica, v kateri stoji vila, poteka pravokotno na starodavni rimski zid in se nadaljuje v prehod za pešce pod Plečnikovo kamnito piramido, ki je del njegovega projekta rekonstrukcije zidu. Hiša se s svojo novo strukturo vključi v obstoječ podporni zid vzdolž ulice pred njo. Z vključitvijo zidu kot dela nove konstrukcije je zgradba obdržala prvotno lego na ulici v aksialni poravnavi do piramide.

Perforirane plošče ustvarjajo iluzijo globine

Kvadratni volumen prekinjajo »žepi« prostora, ki ustvarjajo piramidalno obliko, umaknjeno zunanjo steno vzdolž vhoda in zastekljene terase za bivalne prostore. Zunanjost vile je sestavljena iz dvojno perforiranih kovinskih plošč, ki so abstraktna interpretacija grobe fasade klasičnih vil v tem zgodovinskem predelu mesta. Namen arhitektov je bil doseči teksturo z iluzijo globine, ko svetloba poudari sence in odseve. Tridimenzionalna tekstura ustvarja dinamične abstrakcije, medtem ko diagonalni križi delujejo kot funkcionalen in grafičen prikaz, ko posnemajo fasadne ornamente zgodovinskih mestnih vil.

Kar največ bivalnega prostora za petčlansko družino

Notranjost hiše je sestavljena iz dveh elementov: izpostavljenih strukturnih betonskih zidov in lesenega oboda. Ker je projekt zahteval ureditev doma za družino s tremi otroki, je bila naloga arhitektov ustvariti čim več bivalnega prostora in čim manj servisnih prostorov. Zasnova vile prostorov za posamezne namene ne deli z zidovi, temveč po nadstropjih. Pritličje je namenjeno bivanju in kuhanju, prvo nadstropje otrokom in drugo staršem. Ker hiša nima kleti, je lesen obod tisti, ki ponuja prostor za shranjevanje z omaricami, policami in predali. Pohištvo, kot so postelje, sedeži in pulti, so zaradi boljšega izkoristka prostora in lažjega vzdrževanja vgrajeni v tla. Predelne stene s svojo skupno shranjevalno funkcijo povezujejo različne prostore vile.