Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 1.liga

Fiorentina - Milan
1, 0
Fiorentina je v igri za evropske pokale, za tretjim mestom in ligo prvakov pa zaostaja le štiri točke. Dodaten zagon za nogometaše v vijoličnih dresih bo tudi včerajšnji poraz Napolija, ki je boj za tretje mesto še bolj začinil, zato bi današnja zmaga za Fiorentino pomenila res veliko. A tekmec ni ravno lahek zalogaj, saj Milan kljub novi porazni sezoni vendarle ni tako zlahka premagljiv, večino tekem pa remizira. Od 12 gostovanj so rde3če-črni tako izgubili le 3, a so tudi zmagali le dvakrat. Tudi Fiorentina doma ne blesti (4 zmage, 6 remijev in 2 poraza), zato danes najbolj diši po novem remiju, bližje zmagi pa bodo vendarle najbrž domači.

Košarka - ZDA - NBA

Boston - Philadelphia
1
Boston je v zadnjem času močno dvignil raven svoje igre in nanizal številne zmage, kar je kelte kar nekoliko nepričakovano pripeljalo v boj za končnico. So ena od štirih ekip na Vzhodu, ki jih loči le ena zmaga, borijo pa se za 7. in 8. mesto, ki vodita v končnico, dvema pa bo spodletelo. Motiva domačim torej ne bo manjkalo, da na preostalih tekmah dajo vse od sebe in čim večkrat zmagajo. Proti eni od štirih najslabših ekip v ligi danes to ne bi smel biti prevelik problem.

Hokej - ZDA - NHL

LA Kings - Arizona
1
Kralji so prestavili v višjo prestavo in lovijo končnico, zato bodo v zadnjih krogih za vsakogar trd oreh, saj potrebujejo vsako možno točko. Glede na to, da je Arizona tretja najslabša ekipa v ligi, ki je na zadnjih sedmih tekmah šestkrat izgubila, prav velikega dvoma o zmagovalcu v Staples Centru ne bi smelo biti.

Tenis - WTA - Indian Wells

Ivanovič A. - Garcia C.
1
Gre za ponovitev dvoboja izpred tedna dni, ko je v Monterreyu v polfinalu Francozinja presenetljivo ugnala Ivanovićevo, nato pa klonila v finalu. Srbkinja vendarle sodi v elitni razred tenisačic in si dveh zaporednih porazov proti realno gledano slabši igralki v tako kratkem času ne bi smela privoščiti.