A za zdaj razloga za paniko še ni. Vsaj tako je slišati v krogih blizu Čezvesoljske zombi cerkve blaženega zvonjenja. Da ne bi v državi zavladala panika ali celo popolna anarhija, so nadsvečenice in nadsvečeniki omenjene Cerkve z demokratičnim glasovanjem na facebooku že pripravili sistemsko rešitev, kar nam je pred dnevi potrdil tudi Branimir Štrukelj. Ker je Slovenija svetovna prvakinja v številu resničnostnih šovov na tisoč prebivalcev, bodo prihodnji teden v hišo Velikega Slovenca zaprli celotno politično garnituro. »Gre za kontroverzen, neposreden, čustven in zelo napet resničnostni šov, v katerem si tekmovalci upajo igrati po drugačnih pravilih. Če ga nimaš rad, nisi pravi Slovenec,« zagotavljajo naši viri. Kot nam je uspelo še izvedeti, bodo predsednika vlade, ministre, državne sekretarje in poslance v kongresni center Brdo pripeljali fantje iz Nacionalnega preiskovalnega urada, za prenos dogajanja v hiši pa bodo poskrbeli na parlamentarnem programu javne televizije.

Tekmovalci bodo morali pred vstopom v hišo Velikega Slovenca razkriti vse zaslužke, ki so jih prejeli v življenju, vključno s srednješolskimi žepninami, čakajo pa jih tudi prav posebne preizkušnje. Preplavati bodo morali čim več dolžin olimpijskega bazena, ki ga bodo državna podjetja posebej za to priložnost napolnila z bankovci za 500 evrov, Banka Slovenija pa bo zanje pripravila tudi kviz, v katerem bodo skušali odgovoriti na vprašanje, koliko denarja smo doslej zmetali v banke. Tekmovalci se bodo preizkušali še v tvitanju, branju Supervizorja, znanju angleščine in odpiranju espejev, vsak izmed njih pa se bo moral za en dan vživeti tudi v vlogo Boruta Pahorja. Kot so nam povedali na komisiji za preprečevanje korupcije, zaradi morebitnega konflikta interesov nominacije med tekmovalci ne bodo dovoljene. Zato bodo o zmagovalki ali zmagovalcu tega resničnostnega šova s telefonskimi klici in SMS-sporočili odločali izključno državljani z osnovnošolsko izobrazbo.

Zadnji, ki bo zapustil hišo na Brdu pri Kranju, bo lahko za nagrado sestavil novo vlado, njegovi sotekmovalke in sotekmovalci pa bodo končali na grmadi, kar bodo lahko posnele tudi vse novinarske ekipe v državi. Organizatorji ob tem zagotavljajo, da bodo zbrana sredstva namenili spremembi ustavnega reda, po kateri se bo Slovenija preoblikovala v Ljudsko demokratično republiko Resničnostni šov.