PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Tenis - ATP - Indian Wells

Dolgopolov A.-Giraldo S./+1,5/
1
"Dog" se v dolini Coachella izvrstno počuti in napada ponovitev lanskoletnega polfinala. Proti Dancevicu je imel v vseh igrah čisto vse pod nadzorom, tudi z Giraldom pa praviloma težav ne bi smel imeti. Kolumbijec ima za seboj bolj povprečen začetek sezone, na betonu pa dve zmagi in tri poraze. Kadar se je srečal z boljšimi od sebe, je imel to leto resne težave dobiti niz...

Tenis - ATP - Indian Wells

Sock J.-Muller G.
2
Tajvanec Lu v prvem krogu ni znal izkoristiti dejstva, da Jack Sock po operaciji medenice še zmeraj ni pripravljen na najhujše fizične napore. Azijec je v prvem nizu zapravil vodstvo 5-1, potem pa na koncu izgubil ob poplavi neizsiljenih napak, je pa Socku potrebno priznati, da na prvi servis res ni podarjal veliko. Proti letošnji izvedbi Luksemburžana Mullerja ima domačin malo možnosti, saj mu veteran ne bo ponujal prav veliko možnosti za odvzem servisa, spopasti pa se bo moral tudi z njegovo dokaj učinkovito pri mreži.

Tenis - WTA - Indian Wells

Halep S.-Lepchenko V./+1,5/
2
Že prvi dvoboj Halepove na turnirju proti Gavrilovi je nakazoval na to, da misli Romunke uhajajo stran od terena. Prejšnji teden je namreč njen bratranec doma storil samomor - razlog naj bi bili veliki dolgovi - in Simona je celo razmišljala, da nastop v Kalifornijo odpove, pa si potem premislila. Dvoboj z Lepčenkovo bo še težji, saj Uzbekistanka z ameriškim potnim listom goji dokaj napadalen slog igre, poleg tega je levičarka, s čimer nekaterim igralkam povzroča nemalo težav. Halepovi je že lani v Melbournu vzela niz, v danih okoliščinah pa verjamem, da dosežek lahko ponovi.

Smučanje - Kranjska Gora - Slalom (M)

Khoroshilov A.-Grange J.B.
1
Ne razumem, kako sta lahko Rus in Francoz tako zelo poravnana po kvotah, ko pa je Horošilov v tej sezoni nizal same vrhunske rezultate, bil na čisto vseh osmih tekmah pokala med TOP10, Grange pa je pred SP v Avstriji recimo dvakrat pristal izven 20, nato pa imel v Vailu sebi ljube pogoje + svoj dan. Danes bosta imela pogoje malce drugačne, saj Horošilov štarta kot 5., Grange pa šele kot 14.

Smučanje - Kranjska Gora - Slalom (M)

Dopfer F.-Gross S.
2
Ne verjamem, da Dopferja še zmeraj mučijo bolečine v križu, ampak tudi v primeru, da je z Nemcem vse v najlepšem redu, bi osebno tule raje nekaj "cvenka" položil na Grossa. Po novem letu je na petih slalomskih tekmah za svetovni pokal zabeležil boljši čas v štirih primerih, ne smemo pa pozabiti tudi na dejstvo, da Italijani tekom sezone na Podkornu pogosto trenirajo in so na progo bolj navajeni, kot vse ostale nacije, razen seveda naših.