Nastop v skupinskem delu je Gorenje začelo s porazom v Hamburgu (28:33).

Odlično smo igrali in sredi drugega polčasa vodili z 22:21, a v 51. minuti je Medved dobil rdeči karton. Zato smo bili prisiljeni spremeniti sistem igre v obrambi, malce smo bili še nezbrani, nezanesljivi in padli v igri. Nismo bili čisto pravi, mogoče nismo verjeli vase in da lahko zmagamo.

Se strinjate, da je glede na rokometni rating v Velenju favorit Hamburg?

Da, a se ne bo ponovila zgodba iz Hamburga in bomo zmagali. Zavedamo se, da bi nam zmagi proti Hamburgu in v zadnjem krogu proti Haslumu v gosteh prinesli prvo mesto in lažjega tekmeca v četrtfinalu. Tako bi imeli na široko odprta vrata na sklepni turnir četverice v Berlinu. Čeprav so Nemci danes favoriti, bi dal nekaj pritiska tudi na naša ramena. Zakaj? Če vemo, da moramo zmagati, damo veliko več od sebe in bolje igramo kot v primeru, če ne čutimo pritiska.

Na tekmah Gorenja tribune Rdeče dvorane niso polne. Bo nekdanji prvak Evrope le dovolj velik magnet?

Za razliko od tekem v slovenski ligi, izjema je le super obiskan derbi s Celjani, so tribune na evropskih precej polne. Ne povsem, a vseeno je obisk dober. Upam, da bo danes dvorana polna; to je ena od zadev, zaradi katerih treniramo, igramo, živimo in si jo želimo. V pravem vzdušju pa je tudi lažje igrati in to za nas predstavlja velik plus.

Ste bili presenečeni, da je Hamburg v torek v nemški ligi doma ugnal Magdeburg in končal njegov niz 13 zaporednih zmag, ki je trajal kar od 15. novembra lani?

Sem, saj sem bil prepričan, da bo zmagal Magdeburg. Čeprav je Hamburg z več odigranimi tekmami od drugih šele deveti na lestvici, je uspeh proti Magdeburgu dokaz, da se dviguje in da je v dobri formi. V Velenje pride v najboljši zasedbi, tudi z vsemi zvezdniki, zato bo še bolj nevaren.

V igri Gorenje kaže dva povsem različna obraza – enega v slovenski ligi in drugega v Evropi. Zakaj?

Res je, a ne najdem razlogov. Na tekmah domače lige med tednom se precej mučimo in žal postajajo za nas že kar tradicija. Ker Slovan, Loka in Izola niso na ravni Hamburga, Winterthurja in Hasluma, bi jih morali premagovati z desetimi, petnajstimi goli razlike, ne pa se z njimi mučiti in trepetati do zadnjih minut. A v sredo smo na derbiju visoko premagali Trimo, zato mislim, da smo na pravi poti, da le popravimo slabše igre v domači ligi.

Gorenje igra vzporedno v slovenski ligi in Evropi, Celjani po izpadu iz lige prvakov le v domačem prvenstvu. Za koga je to plus in za koga minus?

Zadeva je obratna, kot je bila pred tedni. Takrat so Celjani zaradi tekem v domači ligi in Evropi igrali v ritmu sobota-sreda-sobota, zdaj mi. A za nas je bolje, da smo v stalnem tekmovalnem ritmu. Šele zdaj ugotavljamo, česa smo na igrišču dejansko sposobni, kajti pred začetkom evropske sezone nismo imeli pravega občutka. Novembra lani smo bili še brez občutka in z golom razlike izgubili v Celju, a ko bodo Celjani aprila prišli v Velenje, bo to drugačna zgodba.

Bo Gorenje v naslednji sezoni igralo v ligi prvakov in kljub čudnemu sistemu tudi med najboljšimi 16 ekipami?

Verjamem, da bomo prvi v Sloveniji in da bomo igrali v ligi prvakov. O čudnih sistemih ne razmišljam in se z njimi ne obremenjujem. Upam, da bomo med elitno šestnajsterico, a odvisno je od odločitve EHF, pri katerem pa se nikoli ne ve in je vse možno. A sedanji sistem je veliko boljši od novega.

Za vas se menda zanima Montpellier.

Ne, Montpellier pa ne, haha.

Še bolj pa menda Hamburg.

Kdo se zanima zame, naj raje ostane skrivnost. No, ne smem povedati.