Startup Crawl, dan odprtih vrat v slovenskih start upih, ki ga v petek, 20. marca, že tretjič organizira skupnost InternetWeek, javnosti omogoča vpogled v kulturo in delo inovativnega tehnološkega podjetja, ki se v marsičem razlikuje od ustaljenih delovnih in poslovnih navad ter postavlja pozitiven zgled globalnih sodobnih praks.

»Tehnološka podjetja svoja vrata odpirajo, da spodbujajo interakcijo talenta in svežih idej, neformalno spoznavanje ter predvsem negujejo vrednote odprtomiselne skupnosti, s pomočjo katere so zrasli,« pojasnjujejo organizatorji dogodka.

Obiskovalci, med katerimi tudi tokrat pričakujejo študente, raziskovalce, strokovnjake, bodoče podjetnike ali pa iskalce zaposlitve, bodo lahko v pisarnah inovativnih podjetij med drugim od blizu videli, kako delujejo ekipe tehnoloških podjetij z mednarodnimi produkti in storitvami, kako mlada podjetja motivirajo svojo ekipo, da se postavi po robu največjim multinacionalkam, ter iz kakšnega testa so inovatorji, zmagovalci in tisti, ki si upajo stremeti k najvišjim stopničkam. Start upi si namreč želijo postati dostopnejši oziroma lažje razumljivi ljudem, ki si dela v takšnih podjetjih ne predstavljajo. »IT-sektor je med bolj aktivnimi zaposlovalci za različne, ne vedno le tehnološke profile kadrov. Vabimo širšo javnost, da se pobližje spozna s pričakovanji in načini dela v tem sektorju, ki so bistveno drugačni od ustaljenih praks,« pravi Gaja Zornada, ena gonilnih sil skupnosti InternetWeek.

Mladi morajo vedeti, kaj bi radi delali

Dodaja, da obstaja močna dodana vrednost, če ima človek priložnost videti neko delovno okolje in ekipo v akciji, kar lahko mlade tudi potegne v svet start upov, čeprav bodo tokrat v Startup Crawlu sodelovala tudi starejša in večja tehnološka podjetja. Morajo pa mladi kljub vsemu sami ugotoviti, kaj bi radi delali. »Mladi prihajajo na pogovore, pa jih vprašajo, kaj bi radi delali, in odgovorijo, da bodo delali kar koli. Ko jim rečejo, naj gredo domov in razmislijo, kaj bi delali, pa se seveda ne oglasijo več. To je problem. Ko imaš napredno podjetje, hitro rast, potrebuješ posameznika, ki bo pri zelo prometni ulici rekel, da gre čez cesto, in bo pri prečkanju ustavljal avtomobile. Naša tehnološka podjetja so zainteresirana za proaktivne posameznike. Start upi so dober način, da se izpiliš, ker si v zelo intenzivnem okolju, četudi nisi podjetnik, pa vseeno dihaš podjetniški duh,« je delo in iskanje novih sodelavcev v zagonskih podjetjih na Startup cafeju, jutranji kavi s podjetniki, ki jih mesečno pripravlja skupnost InternetWeek, povedala Gaja Zornada.

Nekdo mora za sabo potegniti vso ekipo

Prispodoba prečkanja ceste na prometni cesti je blizu tudi Tonetu Stanovniku, direktorju podjetja Špica International. »Potrebuješ nekoga, ki se odloči in potegne za sabo vso skupino in jo spravi čez cesto. To se mi zdi zelo pomembno. Ko imate podjetje s 100 zaposlenimi, kot jih ima Špica International, morate prepustiti sodelavcu, da on vodi svojo skupino. To zna biti zelo boleče,« je dodal podjetnik, ki bi v svojo ekipo vedno raje sprejel zvezdo kot mravljico. Njegovi kolegi, pravi, se veliko ukvarjajo z vprašanjem, kako sklatiti zvezdo z neba, da se bo ustalila v ekipi, in jih je zaradi tega strah zaposliti zvezde, s katerimi imajo lahko veliko težav. A samo s pridnimi sodelavci podjetje ne bo raslo in ustvarjalo novih produktov, poudarja Stanovnik.

»Trend zaposlovanja zvezd, ki jih ne moreš pripeti na podjetje za vedno, ampak bodo šli prej ali slej pogledat še kakšno drugo podjetje, ker po nekaj letih hočejo poskusiti še kaj drugega, zelo razumem. Sicer s težavo, ker so nekateri k nam prišli takoj po koncu študija, in vem, da jih bom po desetih letih izgubil. A želim imeti zvezde, četudi jih bo odneslo, ker v tistem obdobju, ko so z nami, resnično dajo vse od sebe,« je dejal Stanovnik, sicer ponosen, da so trije sodelavci, ki so za novimi izkušnjami »zbežali« iz Špice, po nekaj letih prišli nazaj. »Bistvo menedžmenta je, da ustvari takšno delovno okolje, da ljudje, ki gredo poskusit drugam, vidijo, kako je drugje, a se tudi z veseljem vrnejo,« dodaja Stanovnik.