Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

Monaco – Bastia
1
Pri Monacu verjetno še niso povsem obupali nad vrnitvijo v boj za naslov prvaka, saj je na vrhu gneča, tudi najboljša moštva pa pogosto izgubljajo točke. V primeru današnje zmage se bi Monaco prvemu Lyonu približal le na 7 točk zaostanka, kar je v zadnjih 10 krogih še možno nadoknaditi, čeprav zelo težko. Je pa v igri tudi igranje v ligi prvakov, ki ga prinašajo prva tri mesta. Marseille s tekmo več Monacu beži za 6 točk, kar je še dodaten razlog, da domači v kneževini danes razmišljajo le o zmagi, ki jo nujno potrebujejo.

Nogomet - Španija - 1.liga

Valencia - Deportivo
1
Valencia je pozitivno presenečenje te sezone, saj se netopirji po slabšem obdobju znova postavljajo na noge in zmanjšujejo zaostanek za najboljšimi. Imajo že lepo prednost petih točk pred peto Sevillo, torej jim dobro kaže na vrnitev v ligo prvakov, prav lahko pa se zgodi tudi, da bi končali na tretjem mestu, saj za Atleticom zaostajajo le točko, da sodijo tja pa so pokazali tudi v zadnjem krogu, ko so s prvaki v gosteh remizirali (1:1). Pred tem je Valencia nanizala štiri zaporedne zmage, kar priča o tem, daje moštvo v dobri formi, to pa je slaba napoved za skromni Deportivo, ki bo moral točke za obstanek iskati kje drugje, saj je nenazadnje tudi Mestalla eno najbolj negostoljubnih prizorišč za goste (13 tekem, 11 zmag Valencie).

Košarka - Evroliga

CSKA - Efes Pilsen
1
CSKA je po domačem porazu proti Fenerbahčeju izgubil vodilno pozicijo v skupini F, a Ruse od nje loči le zmaga, zato prav gotovo do konca skupinskega dela tekmovanja ne bodo obupali in si na vsak način poskušali priboriti najboljše izhodišče pred končnico. Ker je danes na sporedu tudi obračun vodilnih ekip skupine Olympiakosa in Fenerbahčeja, se lahko zgodi marsikaj, vsekakor pa se CSKA v primeru zmage proti Efesu lahko obeta skok na lestvici. Te priložnosti ne bodo zamudili.

Košarka - ZDA - NBA

Boston - Orlando
1
Boston je v hudem boju z več ekipami za zadnji mesti, ki na Vzhodu še prinašata igranje v končnici, Orlando pa je iz tega boja že davno izpadel. Razlika v motivaciji med igralci bo zato opazna, poleg tega pa ima Boston tudi prednost domačega terena ter še dodaten motiv, da se Orlandu maščuje za sobotni poraz na Floridi.