V enakem obdobju se je dobre štiri odstotke nižje spustila cena zlata. Za unčo je bilo treba v četrtek odšteti 1160 ameriških dolarjev. Podobno zgodbo smo spremljali pri srebru. Cena unče žlahtne kovine se je po šestodstotnem zdrsu spustila na nivo 15,65 dolarja. Padcu cene ni ubežala niti nafta. 159-litrski sodček zahodnoteksaškega tekočega zlata se je pocenil za 5,5 odstotka na 48,6 ameriškega zelenca.

Med posameznimi novicami prihajajo zanimive informacije iz tehnološkega giganta Google. Iz podjetja so v preteklem tednu sporočili, da se podajajo v svet mobilnih operaterjev. Za izvajanje storitev mobilnega operaterja si bo družba izposojala infrastrukturo drugih operaterjev, seveda obstajajo tudi načrti o lastni mreži, ki bo temeljila na že obstoječem širokopasovnem omrežju, ki ga Google pridno gradi v ZDA.

Iz Googla sta v sredo pricurljali tudi novici o verjetnem prevzemu start up družbe InMobi. Tehnološka družba deluje v segmentu mobilnega oglaševanja in naj bi se po njihovih informacijah ponašala z milijardo uporabnikov v 200 državah, pri InMobi pa lastno vrednost trenutno ocenjujejo na okoli dve milijardi ameriških dolarjev.

Za konec so pri Googlu prvič v zgodovini odprli trgovino z imenom The Google shop, ki bo v londonskem tehnološkem predelu Tottenham Court Road. V trgovini bodo seveda na voljo Googlovi izdelki, med njimi pametni telefoni z androidi, tablice, prenosniki chromebook in podobno. Google v tekočem letu načrtuje odprtje še dveh podobnih trgovin.