Prevc je v dosedanjem delu kariere v vsaki sezoni pokazal napredek. Glede na to, da je bil lani drugi v skupnem seštevku, je bil logičen napad na osvojitev velikega kristalnega globusa. Ta se mu izmika, čeprav je na dosedanjih 26 tekmah za svetovni pokal zbral že 17 točk več (!) kot lani v vsej sezoni na 28 tekmah. Za nameček je bil slabih 24 ur še lastnik svetovnega rekorda 250 metrov. Prevc je sezono začel precej bolje kot minule, ko se je prebudil šele okoli novega leta, a očitno nato ni bilo popolnega preboja, ki ga je načrtoval strokovni štab. Slovenija je ostala brez kolajne na svetovnem prvenstvu v Falunu, potem ko se je Prevc s svetovnega prvenstva v Predazzu leta 2013 in olimpijskih iger v Sočiju vrnil s po dvema kolajnama.

Prevc je nastopil na vseh tekmah in zmagi dosegel tam, kjer je bila konkurenca okrnjena za najhujša tekmeca. V Sapporu je manjkal Freund, v Vikersundu pa Kraft, ki sta si privoščila premor z umikom na trening, da sta se pripravila za osvajanje kolajn v Falunu. V finišu sezone delujeta bolj sveže, zaradi boljše forme sta samozavestnejša in mirnejša. Prevc že vso zimo zelo težko na eni tekmi sestavi deva vrhunska skoka. Nasploh je pri slovenski reprezentanci kot celoti očiten padec forme od začetka svetovnega prvenstva v Falunu.

Navijači upajo, da bo šlo Prevcu bolje, ker je lažje napadati kot braniti rumeno majico, a prav v Trondheimu, kjer bo tekma drevi ob 19. uri, je v lanski zimi edinkrat ostal brez točk (45. mesto). Janus pravi, da se bodo borili naprej. Odlike trenerjev se najbolj izkažejo, ko je športnik v težavah. Morda pa med selektorjem, ki je velika avtoriteta, in skakalci po štirih letih sobivanja, ko so postavljali nove mejnike, ni več popolne idile in kemije.