Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

Bayern (M) - Shakhtar D.
1
Glede na trenutno formo Bayerna so številni na prvi tekmi osmine finala pričakovali zmago Bavarcev. A Šahtar se je že ničkolikokrat izkazal za trdoživega nasprotnika, ki ga ni lahko nadigrati. Nemški prvaki so danes v vlogi favorita, kar pa še ne pomeni, da se za napredovanje ne bodo namučili.

Nogomet - Mednarodni klubi - Liga prvakov

Chelsea - PSG
1
Ekipi sta med seboj izjemno izenačeni, kar se je izkazalo že na srečanju v Parizu, ki se je končalo z izidom 1:1. Tekmeca sta se sicer v izločilnih bojih lige prvakov srečala že lani, napredovanje pa so si nato zagotovili Londončani, ki bodo tudi tokrat zlasti zaradi igranja pred domačim občinstvom v rahli prednosti.

Košarka - Mednarodni - Evropokal

Unics Kazan - Cantu
1
Cantu je imel kar nekaj sreče, da se je prebil v osmino finala, saj je imel s tremi zmagami in prav toliko porazi enak izkupiček kot tretjeuvrščeni Limoges. Italijani so se sicer s Kazanom pomerili pretekli teden in na domačem parketu izgubili za šest točk. Na povratni tekmi so možnosti gostov za presenečenje vse prej kot velike, povrhu pa so izgubili še zadnje tri tekme.

Košarka - ZDA - NBA

Boston - Memphis
2
Memphis je že celotno sezoni vseskozi pri vrhu, česar pa ne moremo trditi za Boston, ki nekoliko boljše predstave kaže šele v zadnjem času. Da bi Kelti danes lahko presenetili je maloverjetno, saj v zadnjih sezonah grizlijem niso kos. Zadnja zmaga Bostona proti Memphisu sega v leto 2012, medtem ko so na zadnji medsebojni tekmi košarkarji Memphisa vpisali prepričljivo zmago s 117:100.

Košarka - ZDA - NBA

Philadelphia - Chicago
2
Ni dvoma, da se odsotnost poškodovanega Derricka Rosa Chicagu še kako pozna, saj je izgubil zadnje tri tekme. Srečanje proti drugi najslabši ekipi sezone se zato zdi kot naročeno. A biki se lahko proti Philadelphii, ki je na 63 tekmah zmagala zgolj štirinajstkrat, pošteno opečejo. To so na lastni koži pred tremi dnevi spoznali tudi košarkarji Atlante, ki so bili pred nenadejanim porazom najboljša ekipa v ligi.