Na tiskovni konferenci prejšnji teden so organizatorji Škofjeloškega pasijona sporočili, da so pripravljeni. »Od zdaj naprej bomo imeli le še kondicijske oziroma vzdrževalne vaje,« je povedal režiser pasijona Milan Golob in dodal, da se v marsičem naslanjajo na Kokaljevo postavitev, ki jo morajo spoštovati. Kljub temu upa, da bodo imeli dovolj živosti in svežine, da bo prišlo sporočilo pasijona do vsakega posameznika čim bolj posredno.

Organizatorji upajo na lepo vreme, saj je od tega odvisna tudi prodaja vstopnic; teh je bilo do zdaj prodanih več kot polovica od 24.000 sedišč. Poleg tega bo gledalcem na voljo še 800 stojišč. »Občutki pred uprizoritvijo so taki, kot se za pasijon spodobi, saj ta beseda po eni strani pomeni trpljenje, po drugi pa strast,« je povedal Matej Mohorič Peternelj, vodja projekta Škofjeloški pasijon 2015, in dodal, da na predstavah pričakujejo tudi ugledne goste, med njimi nadškofa Stanislava Zoreta, predsednika države Boruta Pahorja, več veleposlanikov, morda pride tudi škof Marx, ki vodi zahodnoevropsko škofovsko konferenco.

Poleg gledalcev iz Slovenije si bo predstavo ogledalo tudi precej obiskovalcev iz Nemčije, Avstrije, Belgije, Italije in Hrvaške. Tiste, ki bodo v tem obdobju v Škofji Loki, bo pričakala tudi zanimiva dodatna ponudba – na obnovljenem Cankarjevem trgu bodo na stojnicah na voljo izbrani pasijonski spominki, okusiti pa bo mogoče tudi tradicionalne loške postne jedi.

»Letos imam v kulinarični ponudbi tudi novost: na voljo bodo okusi iz Svetega pisma. Glede na to, da gre pri pasijonu za biblijsko zgodbo, so ti okusi na mestu in v kontekstu s samo zgodbo,« je povedal Mohorič Peternelj.

Škofjeloški župan Miha Ješe je dejal, da je za Škofjeločane ta projekt velikega pomena, saj najdejo v njem identiteto, hkrati pa je poudaril, da so ponosni, da je prvo dramsko besedilo v slovenščini nastalo prav v njihovem mestu: »Do tega besedila čutimo obvezo, ki jo vestno izpolnjujemo. Upamo, da bomo prihodnje leto prišli pod zaščito Unesca, saj si pasijon že samo zaradi svoje impozantnosti to zaščito zasluži.«

Pri izvedbi Škofjeloškega pasijona 2015 sodeluje več sponzorjev, med njimi tudi medijski. Z največjimi tremi, med njimi je tudi Dnevnik, so ob tej priložnosti podpisali sponzorske pogodbe.