Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Liga prvakov

Porto - Basel
1
Porto je bil jasen favorit dvoboja in je že na prvi tekmi pokazal več od Švicarjev, čeprav je šele v zaključku uspel izvleči remi (1:1), kar pa je za gostovanje dober izid. Tokrat bodo Portugalci na svojem stadionu prav gotovo od prve minute dalje prevzeli pobudo in krenili v lov na vodilni gol, ki bo odprl zgoščeno obrambo Basla, to pa bo verjetno pripeljalo do še kakšnega gola v gostujoči mreži.

Nogomet - Škotska - Champions

Glasgow Rangers - Queen of South
1
Rangers se trudijo, da bi se po nekajletni odsotnosti zaradi bankrota ekspresno vrnili med prvoligaše. Zaenkrat jim dobro kaže v boju za dodatne kvalifikacije, precej pa bo odvisno tudi od današnje tekme proti prvemu zasledovalcu na lestvici. Z zmago bi se Rangers s tekmo manj pomaknili na drugo mesto in se od 5. mesta oddaljili za 9 točk, kar bi jim omogočalo miren zaključek sezone in priprave na kvalifikacije.

Hokej - Avstrija - EBEL liga

Znojmo - KAC
1
Čehi so bili velik favorit dvoboja, a so si na prvi tekmi privoščili presenetljiv poraz (4:5) ter si otežili delo. No, že na drugi tekmi so v Celovcu uspeli zmagati s 6:5 po podaljšku in prednost domače tekme vrnili v svojo korist. Po dveh tekmah s precej goli bo Znojmo tokrat verjetno uspel popraviti obrambo, v napadu pa bo gotovo dosegel vsaj 3 gole, kar bi moralo zadostovati za zmago.

Košarka – ZDA – NBA

Indiana – Orlando
1
Indiana je v zadnjem času v dobri formi, na zadnjih 10 tekmah je 8-krat zmagala, kar jo je pripeljalo v boj za končnico. Za 7. in 8. mesto se bori s Charlottom in Miamijem, blizu pa sta tudi Boston in Brooklyn, zato bo do konca rednega dela štela vsaka zmaga. Porazi proti moštvom z dna lestvice so prepovedani, sploh v svoji dvorani pa so Pacers v zadnjih sezonah vedno znali izkoriščati prednost. Niz petih zaporednih zmag se bo zato najverjetneje nadaljeval tudi proti Orlandu, ki ima sicer mlado in talentirano zasedbo, a bo v zaključku sezone le stežka prihajal do zmag proti ekipam, ki se borijo za končnico.