***

Jelka Godec (PS SDS): Ne trdimo, da na primer dva moška ne moreta biti dobra očeta, trdimo pa, da nihče izmed njiju ne more biti dobra mati.

Anja Bah Žibert (PS SDS): Da ne bo nobene dileme, dva moška sta lahko odlična očeta, tudi dve mami, ne more pa biti oče mama in mama ne oče. Tega ne morete spremeniti z nobenim zakonom.

Ljudmila Novak (PS NSi): Zakonska zveza je do sedaj bila zveza med možem in ženo. Če hočemo vse stvari jasno definirati in poimenovati, zakaj potem zvezi med dvema moškima ali dvema ženskama moramo enako poimenovati kot nekaj kar je že zasedeno. To ime ali pa ta zveza, torej je zasedena z neko drugo skupnostjo.

Anja Bah Žibert (PS SDS): Spremenite ime. A to, da pa mene danes postavljate in tudi tiste, ki so se zbrali, pa verjetno jih je še mnogo več, da bomo postali samo osebe 1 in osebe 2, pa ni problem, pa ni boleče? Tudi to je boleče.

Žan Mahnič (PS SDS): Ni več moža, ni več žene, če se bom kdaj poročil verjetno ne bom slišal po sprejemu tega zakona: Razglašam vaju za moža in ženo. – Razglašam vaju za osebo in osebo. Sedaj ne vem, verjetno se bova še zmenila kdo bo 1, kdo bo 2.

Jernej Vrtovec (PS NSi): Namreč, predlog zakona črta moža in ženo. Črta. In govori o dveh odraslih osebah. Torej jaz ne bom več imel žene, ne. Gospod Möderndorfer, vi tudi ne boste imeli žene, kot ste prej govoril, da boste še vedno imel. Ne, uradno ne več.

Janez Janša (PS SDS): Zgodil se je nekakšen blick krik, Slovenija je edina država, ki ukinja spol po skrajšanem postopku brez kakršnekoli razprave.

Opomba: če se kdo od omenjenih poslank in poslancev ne strinja z lastnimi besedami, naj zahtevo za popravek naslovi na vodstvo državnega zbora, kjer skrbijo za pripravo magnetogramov. V nasprotnem primeru bo človeška vrsta izumrla.