Če so bile sobotne smukaške stopničke za Mazejevo zgolj slaba tolažba, saj se je Anna Fenninger z osvojenim drugim mestom slovenski smučarki v skupnem seštevku približala na vsega 24 točk, bo Črnjanka po današnji preizkušnji le nekoliko lažje zadihala. Tekmici sta tokrat na odru za zmagovalce zamenjali mesti, kar pomeni, da prednost Mazejeve znova znaša 44 točk.

»Dejansko sem bila dosti bolj sproščena. Včeraj je bil težek dan, resetirati se je bilo treba, malo zjokati in potem si kot nov,« je za STA po zaključenem vikendu v Garmischu dejala Mazejeva, ki pravi, da na rivalstvo z mlajšo Avstrijko gleda predvsem kot na notranji same s seboj. »Cilj do uspeha je, da si sproščen, da ne čutiš strahu, da imaš dobre noge, da nimaš treme, ki jo imam še vedno po vseh teh letih. Dobiš občutek, da nekaj izgubljaš in tega se ustrašiš in strah ti da mehke noge.«

Pametna odločitev Tininega trenerja

S progo Kandahar je tokrat najbolje opravila Lindsey Vonn, ki je v cilj prismučala s časom 1:16,65, in tako za 20 stotink prehitela tedaj vodilno Mazejevo. Po nastopu Američanke se je iz startne hišice podala še Anna Fenninger, ki pa je bila dobremu nastopu navkljub od Vonnove počasnejša za 36 stotink, kar je zadostovalo za končno tretje mesto. Vonnova, ki jo v svoji domovini poznajo predvsem kot spremljevalko slavnega golfista Tigerja Woodsa, je danes v svetovnem pokalu vpisala že 65. zmago.

»Včeraj sem bila nekoliko razočarana. Danes sem nastopila z boljšim odnosom. Želela sem si zgolj odsmučati po svojih najboljših močeh in napasti. To mi je tudi uspelo,« je po zmagi zadovoljno dejala Vonnova in pokomentirala tudi progo, ki jo je tokrat postavil Tinin trener Valerio Ghirardi. »Mislim, da je bila postavljena tako, da ni ustrezala Anni. To je bila pametna odločitev Tininega trenerja, a hkrati je postavitev ustrezala meni.«

Na tekmi sta nastopili tudi Ilka Štuhec, ki je tokrat zasedla 22. mesto (+2,33), in Vanja Brodnik, ki je končala na 36. mestu (+3,29).

Rezultate si lahko ogledate tukaj.

Tekmovalke do konca sezone loči še šest tekem, prav veliko časa za počitek pa ne bodo imele, saj jih že prihodnji teden čakata tekmi v tehničnih disciplinah v Äreju na Švedskem. Poleg boja za veliki kristalni globus je sicer nadvse razburljivo tudi v superveleslalomskem seštevku, kjer ima Vonnova s 440 osvojenimi točkami vsega osem točk zaloge pred Fenningerjevo, medtem ko zaostanek tretjeuvrščene Mazejeve znaša že 110 točk in je tudi teoretično prevelik za zmago v tej disciplini.