Naročniški sistem

Nacionalni sistem Piano (v katerega je bilo vključenih več založnikov) smo zamenjali s samostojnim naročniškim sistemom (v sodelovanju z istim ponudnikom). Naročniki spletnih vsebin Dnevnika v okviru nacionalnega sistema ste bili obveščeni o možnostih za nadaljevanje naročnine v okviru novega sistema in pod promocijskimi pogoji, ki so prilagojeni tipu dosedanje naročnine in deležu njene izkoriščenosti.

Pet brezplačnih prispevkov mesečno

Po novem bo posameznemu bralcu brez plačane spletne naročnine ali aktivirane internetne kode mesečno (brez poprejšnje registracije) na voljo pet brezplačnih prispevkov po lastnem izboru iz celotne spletne zbirke objav Dnevnika, Objektiva in izbranih člankov Nedeljskega.

Naročnina

Po izpolnitvi kvote brezplačnih prispevkov bo za dostop do neomejenega števila prispevkov treba plačati enotno naročnino 6,89 evra (v preizkusnem mesecu 0,89 evra). Plačilne podatke bo treba vpisati samo enkrat, mesečna naročnina pa se bo obračunavala samodejno do izrecnega preklica. Naročnino bo mogoče plačati s kreditno kartico, storitvijo PayPal ali bančnim nakazilom.

Enoten uporabniški račun in dnevno obvestilo

Različne naročniške račune smo združili v enega, ki ga lahko upravljate s preglednim in enotnim uporabniškim vmesnikom. Na dnevno obvestilo o objavljenih vsebinah (newsletter) se je mogoče naročiti brez uporabniškega računa (z e-poštnim naslovom), dosedanji uporabniki storitve MojDnevnik pa jih bodo glede na nastavitve računa prejemali še naprej.

Naročniki tiskanih izdaj

Naročniki tiskanih izdaj (vsaj petih izdaj Dnevnika na teden ali naročniki Vikend Paketa) imajo z internetno kodo (na računu za naročnino za tiskane izdaje) pravico neomejenega dostopa do spletnih vsebin. Drugi naročniki tiskanih izdaj bodo lahko dodatno sklenili običajno spletno naročnino v sistemu Piano ali pa svoj obstoječi naročniški paket zamenjali za katerega od omenjenih, ki imajo neomejen spletni dostop že vključen v ceno.

Avtorske vsebine

Z novim naročniškim sistemom na spletni strani opuščamo objavljanje vsebin, ki so brezplačno na voljo na številnih drugih slovenskih spletnih straneh kot povzetki agencijske in podobne ponudbe. Objavljali bomo kakovostne, ekskluzivne, analitične, mnenjske …, skratka avtorske vsebine v obliki člankov, komentarjev in kolumen, reportaž, portretov, intervjujev, infografik itd. Dnevno dogajanje bomo na kratko spremljali na izpostavljenem mestu na naslovnici spletne strani, dostop do teh vsebin (prav tako do odprte strani s pismi bralcev in popravki) pa ne bo omejen z naročniškim sistemom.

Vse vsebine na enem spletnem mestu

Vse informativne vsebine družbe Dnevnik, ne glede na tiskano edicijo, so odslej združene v enotno spletno mesto dnevnik.si; s tem smo zagotovili preglednost merjenja dostopa. Ker so vse vsebine združene v eni domeni, tiskane edicije niso več ločeno naštete na vrhu spletnega mesta in nimajo več ločenih podstrani.

Sprememba načina komentiranja

Sistem komentiranja neposredno pod članki smo zamenjali s pismi bralcev in popravki. Praviloma bomo mnenje, stališče, odziv, pojasnilo, polemiko, kritiko, odgovor, popravek itd. bralcev objavili, če nam bo znana njihova identiteta, če bomo presodili, da popravek popravlja naše napake, dopolnjuje pomanjkljivosti ali odpravlja enostranskosti v naših prispevkih, če bomo presodili, da objava pisma prispeva k razumevanju določenih družbenih problemov, k družbenemu dialogu in širi polje svobode govora, če objava pisma ne bo posegala v ustavno zavarovane pravice tretjih z navedbami, ki jih ne moremo preveriti, in ko bomo pismo jezikovno pregledali.

Zasebnost in varnost

Uvedli smo privzeto serviranje spletnega mesta z varno, šifrirano povezavo (https, podpisano s certifikatom družbe Dnevnik). Z varno, šifrirano povezavo se izvajajo tudi vse transakcije med spletnim mestom in naročniškim sistemom podjetja Piano ter ponudniki plačilnih storitev, ki omogočajo nakazilo naročnine preko spleta.