RLS, ki je izrazito izvozno podjetje, je v teh dneh zaokrožilo 25-letnico poslovanja, ki so jo sodelavci okronali tudi z uvrstitvijo med finaliste Zlate niti 2014. Podjetje s prav gazeljo dinamiko rasti poslovanja in števila zaposlenih v Dnevnikovem izboru najboljših zaposlovalcev sodeluje peto leto. Prvo leto je bilo podjetje še majhno, saj so imeli 43 zaposlenih. Sedaj zaposlujejo že 89 ljudi, po besedah Ilijane Šuligoj Javornik, ki je v RLS odgovorna za kadre, jih bodo do konca leta imeli vsaj 100.

Najbolj potrebujejo strokovnjake s tehničnega področja, od elektronike, fizike, informatike do dobrih strokovnjakov s področja strojništva in poznavanja materialov. Ker ustreznih sodelavcev ne morejo dobiti vedno tedaj, kot jih potrebujejo, veliko vlagajo v razvoj lastnih kadrov. »Največji izziv predstavlja iskanje tehničnih strokovnjakov z dobrimi prodajnimi kompetencami in odličnim znanjem tujih jezikov. Veliko je odličnih inženirjev in izvrstnih strokovnjakov s področja prodaje, dobiti oboje v eni osebi pa ni najlažja naloga,« poudarja Ilijana Šuligoj Javornik.

Multidisciplinarnost in specialnost posameznikov sta cenjeni in potrebni. Tehnično gledano morajo njihovi razvojniki in tržniki poznati področje uporabe senzorjev (multidisciplinarnost), obenem pa ne morejo obstati v svetovnem vrhu brez vrhunskih specialistov za posamezna področja – simulacije fizikalnih pojavov, načrtovanja mehanskih in elektronskih sklopov, programske opreme, tehnologij COB in SMT, orodjarska znanja, znanja o materialih... Potrebna so še druga multidisciplinarna znanja za vodenje procesov in komunikacijo z vsemi deležniki.

Sicer pa se zavedajo, da mora biti podjetje samo aktivno in vpeto v lokalno okolje, da ima pregled nad talenti in potencialnimi sodelavci. Med drugim sodelujejo tudi s fakultetami tehničnih strok in študenti. »Večina naših sodelavcev v razvoju je bila pred zaposlitvijo vključena v našo štipendijsko shemo. Naši štipendisti so že v času študija vključeni v sodelovanje v razvojnih projektih. Opravljanje prakse omogočamo tudi študentom tehničnih strok, ki niso naši štipendisti. Najboljše med njimi po zaključku študija zaposlimo. Predhodni postopki izbora so izpeljani tako učinkovito, da zaposlimo praktično večino.« jpš