PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Francija - 1.liga

PSG - Lens
1

Lyon in Marseille sta PSG spustila nazaj v boj za prvaka in Parižani bodo sedaj, ko so zavohali kri, zelo nevarni.  Samozavest jim je dvignila tudi zadnja zmaga v pokalu proti Monacu, tako da lahko pričakujemo njihov juriš na lovorike, saj so v igri še prav za vse možne in razmišljajo celo o četvorčku. Lens bo ob takem razmišljanju in samozavesti prvakov verjetno le manjša ovirica.

Nogomet - Italija - 1.liga

Milan – Verona
1

V Milanu vre, saj rdeče-črni nikakor ne pridejo v formo in do serije zmag, ki bi jih dvignila iz sramotne sredine lestvice.  Zaostanek za šestim mestom, ki vodi vsaj v evropsko ligo, sicer ni velik, le 5 točk, tako da sezona še ni povsem zavožena in tega se zavedajo tudi na San Siru. A danes bi utegnila biti za njih odločilna tekma, saj bi zmaga prinesla tri točke in vsaj nekaj miru v hiši, poraz pa bi po poročanju italijanskih medijev verjetno že odnesel Pippa Inzaghija.

Nogomet - Nemčija - 1. liga

Schalke - Hoffenheim
1, 0

Schalke je nekoliko padel v formi in na zadnjih treh prvenstvenih tekmah osvojil le točko, zato je izgubil tretje mesto in se bo še močno boril za ligo prvakov. Nazadnje so v poruruskem derbiju izgubili s kar 0:3, a so še v 78. minuti v rokah držali izid 0:0, zato stanje niti ni tako slabo, kot izgleda na prvi pogled. Hoffenheim je na drugi strani v vzponu in se na lestvici nevarno bliža tudi Schalkeju, toda vseeno je pretirana ocena stavnic, da bo danes praktično bil enakovreden boj za zmago. Gostje bodo dali vse od sebe, da se domov vrnejo s točko in morda jim bo tudi uspelo, več pa težko.  

Košarka - Mednarodni - ABA liga

Budučnost - Krka
1

Budućnost je tri kroge pred koncem na želenem drugem mestu, ki v polfinalu prinaša prednost domače tekme in Črnogorci si nikakor ne želijo še kakšnega spodrsljaja, saj le zmago za njimi zaostaja Partizan, ki je v vzponu forme in bi bil v primeru zamenjanih pozicij verjetno v končnici previsoka ovira. Domači bodo torej odločno startali na zmago proti najbolj pozitivnemu presenečenju lige, saj Krke ni nihče pričakoval tako visoko in v boju za evropski pokal. Novomeščani so sicer nanizali nekaj presenečenj, a tokrat se podajajo na eno najtežjih gostovanj, slaba popotnica pa je tudi sredin poraz v ligi Telemach proti Tajfunu, ki jim je v drugem polčasu odčital pravo lekcijo, pa čeprav so Dolenjci igrali tudi z Armsteadom in ostalimi najboljšimi.